TRUSSEL: Ingrid Lunde mottok denne meldingen på Facebook etter en seier under EM. Foto: Lars Eivind Bones
TRUSSEL: Ingrid Lunde mottok denne meldingen på Facebook etter en seier under EM. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Sandvolleyballspiller Ingrid Lunde truet:

Norsk profil fikk grove trusler: «Jeg skal brekke beina dine»

- Jeg ble redd. Det er helt sykt.

OSLO (Dagbladet): Sandvolleyballspiller Ingrid Lunde mottok alvorlige trusler etter en kamp i EM i Riga for to uker siden.

Etter en kamp som Norge vant 2–1 mot Latvia, fikk hun en privat melding via Facebook med teksten:

«Din jævla hore. Jeg vet at du fikset kampen. Jeg skal brekke beina dine. »

Avsenderen var ukjent, og Lunde tror at personen hadde satt penger på at hun og lagvenninna Oda Ulveseth skulle vinne kampen 2–0.

- Alle de andre hadde spilt og slått Latvia – som var det antatt dårligste laget i pulja. De andre vant 2-0, men vi slo de 2–1. Det var siste kampen i puljen, da tenkte nok personen at vi kom til å slå de 2–0 også, forklarer hun til Dagbladet.

Slik gikk det altså ikke.

Redd

Dagbladet møter Lunde på Jernbanetorget fredag ettermiddag etter en kamp i nordisk mesterskap som arrangeres i Oslo. Jenta fra Ølen forteller at hun ble både sjokkert og redd da meldingen tikket inn. Hun satt sammen med lagvenninne Oda Ulveseth på hotellrommet i den latviske hovedstaden:

- Vi ble sjokket begge to, ingen av oss hadde lyst til å tape den kampen.

SPILLER SAMMEN: Ingrid Lunde (t.v.) og Oda Ulveseth. Foto: Lars Eivind Bones
SPILLER SAMMEN: Ingrid Lunde (t.v.) og Oda Ulveseth. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

At folk er oppgitt over resultater har skjedd tidligere også. Lunde forteller at hun kjenner til flere i miljøet som har mottatt meldinger via sosiale medier med reaksjoner etter kamper – men ikke noe så konkret.

- Jeg har ikke peiling på hvem det er som har sendt meldingen. Vi forsøkte å gå inn på Facebook-profilen, men det virker som personen har laget den for å skrive den meldingen. Det virker som personen har tapt en del penger på kampen. Jeg vet ingenting om personen eller om personen var på tribunen

- Hvordan reagerte du der og da?

- Jeg ble satt ut. Først ble jeg fornærmet fordi noen trodde jeg hadde fikset kampen. Så leste jeg det en gang til og så at personen ville brekke beina mine. Det er helt sykt. Jeg ble redd for at personen hadde funnet navnet mitt og satt på tribunen og bare hentet informasjon om meg. Personen vet hvem jeg er, og jeg vet ingenting.

Det norske teamet hadde gått videre fra den innledende puljen i mesterskapet, og hadde flere kamper igjen før de skulle reise hjem:

- Vi er sjeldent alene, jeg gikk ikke rundt alene i Latvia etter jeg fikk den meldingen. VI tar litt forbehold.

- Hva gjør dere videre med saken?

-Jeg har unngått å svare og har sagt ifra til treneren og forbundet, vi har ikke gjort noe mer så langt. Det har heldigvis ikke kommet noen flere meldinger. Så får vi se hva som skjer hvis det skjer noe mer. Men hva skal vi gjøre? Vi må bare passe på hverandre når vi er ute på reise. Kommer det flere meldinger må vi ta grep.

DIREKTE: NM-finalene i volleyball. I damefinalen møtes Randaberg og Oslo Volley, mens TIF Viking møter BK Tromsø i herrefinalen. Video: Martin Habbestad / Ullevål Media Center Vis mer

OL-drøm

Lunde spiller på et av de beste laget i Norge og Norden, med et langsiktig mål om OL i Tokyo 2020. Hun satser knallhardt på idretten, og sier hun jobber «akkurat så mye hun må» for å finansiere volleyballkarrieren. Forrige uke ble de nummer to i NM.

Norges Volleyballforbund ser alvorlig på saken og ble først kjent med opplysningene nå nylig.

- Det er alltid ubehagelig med trusler, og du vet aldri om det er personer som faktisk mener alvor. Det er uheldig å føle sånt på kroppen. Dette er grove trusler som vi tar på alvor, sier Iver Horrem, markedssjef i forbundet og tidligere sandvolleyballspiller, til Dagbladet.

Norge vant kampen i EM i Latvia mot en antatt dårligere motstander, og forbundet tror truslene kom fra noen som har gamblet på kampen.

SATSER: Ingrid Lunde satser knallhardt på volleyball. Hennes store mål er OL i 2020. Foto: Lars Eivind Bones.
SATSER: Ingrid Lunde satser knallhardt på volleyball. Hennes store mål er OL i 2020. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer