Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk profil vekker oppsikt: - Hvem er han?

Niklas Castro (23) tilbringer hverdagen i OBOS-ligaen. Nå skal han spille med verdensstjerner.

OVERRASKER: Niklas Castro har aldri spilt for en norsk landslag. Nå får han sjansen på aller høyeste nivå. Foto: NTB scanpix
OVERRASKER: Niklas Castro har aldri spilt for en norsk landslag. Nå får han sjansen på aller høyeste nivå. Foto: NTB scanpix Vis mer

Manchester City, Barcelona, Inter og Aalesunds Fotballklubb. Dette er klubbene til noen av spillerne som er tatt ut på Chiles landslag.

I angrepsrekka finner man blant andre Manchester United-utlånte Alexis Sánchez, men også norsk-chilenske Niklas Fernando Castro.

Dermed følger han i fotsporene til storheter som Marcelo Salas, Ivan Zamarano og Eduardo Vargas.

- Hvem er han?, spør chilenske medier seg etter det overraskende landslagsuttaket til kampene mot Colombia og Guinea.

- Er det tull?

Castro kunne knapt tro sine egne øyne og ører da uttaket kom. Angrepsspilleren er rangert som OBOS-ligaens beste spiller av NTB denne sesongen, og står med 15 mål og ti målgivende pasninger på 24 kamper.

Fantastiske prestasjoner på nest høyeste nivå i Norge sikrer imidlertid sjelden plass på verdens 17. beste landslag. Til sammenlikning er Norge nummer 47 på FIFA-rankingen.

- Jeg tenkte: «Er det tull?», da jeg så bildet mitt mellom alle stjernespillerne. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

Castro kvalifiserer til spill for Chile da hans far er fra det søramerikanske landet.

- Faren min ringte meg, og jeg snakket med andre fra slekta. «Du greide det», sa de og noen gråt. Det var så mye følelser, sier Castro, som egentlig ikke aner hvordan landslagsledelsen oppdaget ham.

Castros romkamerat under landslagssamlingen er Manchester City-keeper Claudio Bravo. Her er AaFK-spilleren på trening med Sanchez og co:

Aldri spilt for Norge

Castro har sittet opp på nattetid og fulgt Chiles landslag på TV i en årrekke. På grunn av tidsforskjellen spilles ofte kampene når folk i Norge sover, men da laget vant Copa America i 2015 og 2016 satt AaFK-spilleren foran TV-apparatet og brølte av glede.

- Jeg har bare fulgt de på skjermen, og har sett opp til dem i mange år. Jeg kommer på samling med stjerner i øynene, og er litt nervøs, sier Castro om møtet med Sanchez og de andre verdensstjernene.

23-åringen har ingen aldersbestemte landskamper for Norge, og har heller aldri hørt noe fra Lars Lagerbäck og co.

- Det har vært ganger jeg har stusset litt over å ikke komme på landslaget, men jeg har aldri hørt noe fra noe landslag. Men jeg vet hva jeg kan, og dette viser at hardt arbeid lønner seg, mener Castro.

Om Lagerbäck også skulle slått på tråden, er han uansett ikke i tvil om hvilket lag han hadde valgt.

- Dette har alltid vært drømmen. Det å spille for Chile henger høyest.

Takker lagkameratene

Etter uttaket fikk Castro også en gratulasjon fra AaFK-trener Lars Bohinen, som minnet ham på hva som er viktigst:

Castro fulgte ordre, og scoret to nye mål for tangotrøyene. Det betyr at de bare trenger ett poeng på de fire siste kampene for å sikre opprykket til Eliteserien.

- Dette (uttaket) hadde ikke skjedd om jeg hadde gjort det dårlig i AaFK. Jeg og laget har hatt en god sesong, og jeg kunne ikke klart det uten lagkameratene mine, mener Castro, som er innstilt på å holde kontrakten og fortsette med eliteseriespill i Ålesund.

- Det viktigste nå er å rykke opp med AaFK etter en lang sesong. Dette får jeg ta som en bonus. Jeg trives veldig godt i klubben, og har kontrakt noen år til. Jeg forholder meg til det.

Noe av forklaringen på hvorfor Castro har fått sjansen denne gangen er at landskampene krasjer med hjemlig serierunde i Chile. Derfor er det svært få spillere fra den nasjonale ligaen med til kampene mot Colombia og Guinea.

Chile møter Colombia på lørdag kl. 18. Kampen mot Guinea går til samme tidspunkt tirsdag 15. oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling