PROTESTERER:  Det kan bli et finaleløp på Henrik Ingebrigtsen. Norge har lagt inn en protest etter fallet på 1500 meter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PROTESTERER: Det kan bli et finaleløp på Henrik Ingebrigtsen. Norge har lagt inn en protest etter fallet på 1500 meter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Norsk protest avslått

Ingen finale på Henrik Ingebrigsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Henrik Ingebrigtsen falt 550 meter før mål i kvalifiseringen på 1500 meter i U23-EM i friidrett.

Norge har protesterte i håp om å sikre Ingebrigsten en finaleplass. Den har nå blitt avslått.

Det bekreftet en talsmann for Det europeiske friidrettsforbundet overfor friidrett.no, og NTB fikk dette også bekreftet fra sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund like etter.

- Dersom saken skal behandles på nytt, må det foreligge nye videoer som viser bakgrunnen for fallet, skrev Nilsen i en SMS til NTB like etter at saken var avgjort.

- Dyttet
- Vi har studert videoopptaket av hendelsen. Henrik tråkket ikke på listen da han falt. Det tyder på at han fikk seg en dytt. Derfor har vi lagt inn protest og bedt om at han blir tatt med som 13. mann i finalen, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB i telefonen fra Tammerfors lørdag.

- Etter å ha sett videoopptaket fra løpet flere ganger kan vi ikke se at det er Henriks feil at han faller, og han lå godt plassert i feltet da uhellet var ute. Han lå langt framme, like bak broren Filip som kom seg helskinnet gjennom, og som sikret finaleplass, fortsatte Nilsen.

Flott annenplass
Filip Ingebrigtsen som altså løp i samme kvalifiseringsheat som broren Henrik, sikret en flott annenplass i det andre heatet med 3.44,86, mens storebror kom seg inn til 10.-plassen med 3.50,16 etter å ha hatt et brutalt møte med banedekket.

Dermed blir det spennende å se om den norske protesten blir tatt til følge, slik at europamesteren på både 1500 meter og i terrengløp fra i fjor likevel får løpe i EM-finalen nå.

(NTB)

 PROTEST:  Sportssjef Ronny Nilsen og den norske troppen har lagt inn en protest. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
PROTEST: Sportssjef Ronny Nilsen og den norske troppen har lagt inn en protest. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer