Norsk protest avslått

Ingen finale på Henrik Ingebrigsten.

PROTESTERER:  Det kan bli et finaleløp på Henrik Ingebrigtsen. Norge har lagt inn en protest etter fallet på 1500 meter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PROTESTERER: Det kan bli et finaleløp på Henrik Ingebrigtsen. Norge har lagt inn en protest etter fallet på 1500 meter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Henrik Ingebrigtsen falt 550 meter før mål i kvalifiseringen på 1500 meter i U23-EM i friidrett.

Norge har protesterte i håp om å sikre Ingebrigsten en finaleplass. Den har nå blitt avslått.

Det bekreftet en talsmann for Det europeiske friidrettsforbundet overfor friidrett.no, og NTB fikk dette også bekreftet fra sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund like etter.

- Dersom saken skal behandles på nytt, må det foreligge nye videoer som viser bakgrunnen for fallet, skrev Nilsen i en SMS til NTB like etter at saken var avgjort.

- Dyttet - Vi har studert videoopptaket av hendelsen. Henrik tråkket ikke på listen da han falt. Det tyder på at han fikk seg en dytt. Derfor har vi lagt inn protest og bedt om at han blir tatt med som 13. mann i finalen, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB i telefonen fra Tammerfors lørdag.

- Etter å ha sett videoopptaket fra løpet flere ganger kan vi ikke se at det er Henriks feil at han faller, og han lå godt plassert i feltet da uhellet var ute. Han lå langt framme, like bak broren Filip som kom seg helskinnet gjennom, og som sikret finaleplass, fortsatte Nilsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer