Dennis Olsen:

Norsk racingtalent fratatt førerkort - kjørte løp likevel

Racingtalentet Dennis Olsen (24) ble fratatt førerkortet i fjor høst. Likevel valgte han å kjøre konkurranser like etter. - Jeg er veldig lei meg, sier Olsen.

TALENT: Dennis Olsen kjører for Porsche i GT-klassen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TALENT: Dennis Olsen kjører for Porsche i GT-klassen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske racingføreren Dennis Olsen kan ha kjørt billøp uten gyldig lisens, melder NRK. I fjor høst ble han fratatt førerkortet etter å ha kjørt for fort.

Olsen ble stoppet av politiet da han kjørte i 77 km/t i en 50-sone i Sarpsborg. 24-åringen godtok ikke forelegget, men politiadvokat Dag-Fredrik Reymert bekrefter overfor NRK at Olsen ble fratatt førerkortet på stedet.

Han var uten gyldig førerkort i halvannen måned. Under to uker etter hendelsen deltok han likevel i et internasjonalt billøp. Dette til tross for at regelverket sier at utøvere som blir fradømt førerretten, også mister lisensen.

- Hvis jeg har gjort noe feil, er jeg veldig lei meg for det. Jeg vil ikke trosse noen, forklarer Olsen til NRK.

Dagbladet har vært i kontakt med Dennis Olsen, som ikke ønsker å kommentere saken noe ytterligere. Han henviser til innlegget han har lagt ut på sin Facebook-side. Der skriver han blant annet:

- Noen ganger er man uoppmerksom og gjør noe man ikke burde ha gjort, og det skjedde med meg i høst. I et uoppmerksomt øyeblikk kjørte jeg 77 km/t i en 50-sone og ble tatt i en fartskontroll. Det beklager jeg, og jeg legger meg helt flat, sier Olsen, som legger til han ikke hadde nok kjennskap til regelverket rundt lisensen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer