Romania - Norge 1-1

Norsk raseri: - En parodi

- Det blir bare tull og tøys. Jeg fatter ikke hvordan det er mulig, sier Per Joar Hansen. Assistenttreneren reagerer på at 30 000 barn og voksne slapp inn på kampen i Bucuresti.

- EN VITS: Scenene som utspilte seg på tribunen som får assistenttrener Per Joar «Perry» Hansen til å ta fram storslegga. Video med tillatelse: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Romania - Norge 1-1

BUCURESTI (Dagbladet): Tirsdag kveld leverte Norge en skuffende kamp mot Romania i EM-kvalifiseringen. Med uavgjort er det svært lite sannsynlig at laget kan ta seg til EM gjennom kvalifiseringen.

Men det er scenene som utspilte seg på tribunen som får assistenttrener Per Joar «Perry» Hansen til å ta fram storslegga.

Inviterte 30 000 barn

UEFA har ilagt Romania straff etter at rumenske supportere kom med rasistiske tilrop under kampene mot Spania og Malta tidligere i kvalifiseringen.

Derfor trodde norske ledere og spillere helt fram til i helga at kampen skulle gå for tomme tribuner - som en tydelig markering mot rasisme. De hadde heller ikke hørt noe annet fra UEFA.

I stedet ble 30 000 barn - med én voksen for hvert tiende barn - invitert til Arena Nationala. «Tomme tribuner»-paragrafene i UEFA-reglementet åpner for dette.

«Perry» reagerer kraftig.

- Dette blir bare en vits av UEFA, sier han til Dagbladet.

- Særlig blir det en vits når våre spillere står med «Equal Game» og viser skilt i forkant av kampen på et stadion der det er blitt bedrevet rasisme flere ganger. Det var årsaken til at supporterne ble utestengt denne gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer