Romania - Norge 1-1

Norsk raseri: - En parodi

- Det blir bare tull og tøys. Jeg fatter ikke hvordan det er mulig, sier Per Joar Hansen. Assistenttreneren reagerer på at 30 000 barn og voksne slapp inn på kampen i Bucuresti.

- EN VITS: Scenene som utspilte seg på tribunen som får assistenttrener Per Joar «Perry» Hansen til å ta fram storslegga. Video med tillatelse: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Romania - Norge 1-1

BUCURESTI (Dagbladet): Tirsdag kveld leverte Norge en skuffende kamp mot Romania i EM-kvalifiseringen. Med uavgjort er det svært lite sannsynlig at laget kan ta seg til EM gjennom kvalifiseringen.

Men det er scenene som utspilte seg på tribunen som får assistenttrener Per Joar «Perry» Hansen til å ta fram storslegga.

Inviterte 30 000 barn

UEFA har ilagt Romania straff etter at rumenske supportere kom med rasistiske tilrop under kampene mot Spania og Malta tidligere i kvalifiseringen.

Derfor trodde norske ledere og spillere helt fram til i helga at kampen skulle gå for tomme tribuner - som en tydelig markering mot rasisme. De hadde heller ikke hørt noe annet fra UEFA.

I stedet ble 30 000 barn - med én voksen for hvert tiende barn - invitert til Arena Nationala. «Tomme tribuner»-paragrafene i UEFA-reglementet åpner for dette.

SKUFFET: Per Joar Hansen (t.v.) og Lars Lagerbäck måtte konstatere at Norge ikke strakk til mot Romania. Alt annet enn seier var ikke godt nok. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SKUFFET: Per Joar Hansen (t.v.) og Lars Lagerbäck måtte konstatere at Norge ikke strakk til mot Romania. Alt annet enn seier var ikke godt nok. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

«Perry» reagerer kraftig.

- Dette blir bare en vits av UEFA, sier han til Dagbladet.

- Særlig blir det en vits når våre spillere står med «Equal Game» og viser skilt i forkant av kampen på et stadion der det er blitt bedrevet rasisme flere ganger. Det var årsaken til at supporterne ble utestengt denne gangen.

«Perry» fortsetter:

- Dette blir bare tull og tøys. Jeg fatter ikke hvordan det er mulig å slippe inn så mange tilskuere - både voksne og barn - i en kamp der du egentlig skal gi straff. Der må UEFA gå i seg selv.

På forhånd ble det sagt at den rumenske arrangøren hadde satt et tak på 30 000 barn. Sannheten er at stadion kunne blitt fylt til randen - med 55 000 tilskuere - dersom det hadde kommet nok barn.

- Du så at de hadde fått instruksjoner om å bråke mest mulig. Speaker oppfordret til ulike ramser, eller hva det var. Det hele blir en parodi, sier «Perry».

- Jeg håper det følges opp og tas tak i. Vi har allerede sendt inn en klage. Men det blir en vits når spillere står med «Nei til rasisme» før kampen. Det blir ganske håpløst.

Kapteinen er kritisk

Kaptein Stefan Johansen sier:

- Det var en del unger som sikkert hadde det artig på kamp. Men det er som jeg har sagt tidligere: Reglementet fra UEFA kan diskuteres. Jeg er sterk motstander av rasisme.

Han unnskylder likevel ikke resultatet:

- Det hadde ikke noe å si for vår del. Vi måtte vinne denne kampen uansett, og det klarte vi ikke.

- Hvordan var stemningen i garderoben?

- Laber. Vi skjønner at det blir vanskelig å gå til EM via den kvalifiseringen her.

De to beste lagene fra gruppa går videre. Norge ligger fire poeng bak toer Sverige med to kamper igjen av kvalifiseringen.

SANKSJON: Som følge av dårlig oppførsel i kampene mot Malta og Spania ble Romania nektet å ha supportere på tribunen til denne kampen. I stedet tillot UEFA arrangøren å slippe inn 30 000 barn. Reporter: Tore Ulrik Bratland Vis mer
EM-KVALIK
Spania862019-520
Sverige843118-915
Romania842217-814
Norge825113-1011
Færøyene81074-233
Malta81072-183
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer