GRIMASER: Mohamed Elyounoussi ble matchvinner for Norge. Men han var også blant spillerne som ble tatt hardest av bulgarerne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
GRIMASER: Mohamed Elyounoussi ble matchvinner for Norge. Men han var også blant spillerne som ble tatt hardest av bulgarerne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BildbyrånVis mer

Norge - Bulgaria 1-0

Norsk raseri i natt: - Har aldri opplevd det før

- Det var kloring. De dro i draktene. Og flere av oss fikk et kakk på foten, sier matchvinner Mohamed Elyounoussi. Joshua King forteller at han mistet beherskelsen.

  • Norge - Bulgaria 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Mohamed Elyounoussi (24) ble matchvinner da Norge slo Bulgaria 1-0 i går kveld. Med seieren topper Norge gruppa i Nations League og har ni poeng. Bulgaria har det samme, men Norge har bedre målforskjell.

Da spillerne kom ut av garderoben på Ullevaal mellom Kveldsnytt og midnatt, var det ikke bare jubel å spore. Nok en gang ble oppførselen til de bulgarske spillerne et tema.

Assistent Per Joar Hansen sier rett ut at Bulgaria hadde en plan om å sparke Joshua King ut av kampen.

Det viser de seks gulene kortene, der fire av dem kom etter dueller med spissen.

- Hver gang de hadde muligheten, spilte de over grensa. Heldigvis klarte Joshua å holde hodet kaldt og lot beina snakke, sier Hansen.

- Vi hadde blikkontakt med den bulgarske benken et par ganger. Men de mente de sto for «fair play». Det får bli opp til dem. Vi skal ikke ha noe mer med dem å gjøre i Nations League, så vi bruker ikke mer energi på det.

- Jeg mistet beherskelsen på slutten, erkjenner King.

- Jeg er aldri blitt lagt så mye i bakken. Men vi vant. Og hvis jeg må ta noen spark her og der for at vi vinner, så gjør jeg det.

Flere av de norske spillerne kunne fortelle om bulgarske griserier da de ruslet ut av garderoben og møtte flokken med ventende journalister. Til Dagbladet sier matchvinner Elyounoussi:

- De kom under med 1-0, så denne gang var det ikke så mye skuespill for å hale ut tida. Derimot drev de med tjuvtriks. Det var kloring. De dro i drakta. Flere av oss fikk også et kakk på foten.

Kantspilleren fortsetter:

- De prøvde alt for å få deg ufokusert. Jeg har opplevd det før. Men jeg har aldri opplevd dette før. Det var i overkant. Men vi lærte av feilene våre fra bortekampen, og prøvde ikke å bruke mye energi på det underveis i kampen.

- Fikk kjørt seg

Kings spisskollega - Tarik Elyounoussi - oppsummerer det som skjedde slik:

- Joshua fikk kjørt seg. «Moi» fikk en del kakk i ankelen. Men dette visste vi på forhånd. Desto deiligere var det å slå dem. All ære til gutta som klarte å holde den mentale balansen og ikke ble provosert.

- Hvordan gikk det med deg selv?

- Jeg vet ikke hvor mange arr jeg har bak. Det var mye kloring.

Assistenttrener Hansen mener oppførselen til bulgarerne vitner om en «kynisk mentalitet». Spesielt opprørt er han over behandlingen av King:

- Jeg sa det tidlig til fjerdedommeren: «De har en taktikk der de skal sparke ham ut av kampen.» Han svarte at dommeren ikke kunne gi annet enn gult kort. Var det rødt, så var det rødt. Bulgarerne var fire mann som sparket Joshua ned, så de fordelte oppgaven, påpeker Hansen.

- Men Joshua var klok og tok ikke igjen. Han lot beina snakke. Synd det ikke ble kronet med scoring da han hadde åpent mål.

Skader

Da Dagbladet snakket med matchvinner Elyounoussi, håpet han at ankelen ikke ville hovne opp i løpet av natta. Han gikk fra Basel til Southampton i sommer, og har slitt med skader i innledningen av sesongen.

Marerittet vil være at gårsdagens kamp setter ham tilbake igjen.

Samtidig var Premier League-spilleren svært fornøyd med å avgjøre for Norge. Nå har han fem mål på 20 landskamper. Om målet - som kom etter en drøy halvtime - sier han:

- Angrepsspillet var som tatt fra læreboka for hvordan du skal komme deg inn, rundt og bak dem. Vi hadde flere gode samtidige bevegelser. I tillegg hadde vi en liten detalj med Joshua King som trakk seg 45 grader ut og dro med seg flere spillere. Plutselig fikk jeg stå på bakre stolpe og sette ballen i mål. Det var deilig.

To kamper gjenstår av Nations League for både Norge og Bulgaria. Begge lag møter Slovenia og Kypros i november. Gruppevinneren får muligheten til å spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.

Dersom begge lag vinner sine to gjenstående kamper, er det målforskjellen som teller. Der er Norge i førersetet, med tre plussmål mot to. Den ordinære EM-kvalifiseringen spilles neste år, men flere eksperter tror Nations League er en lettere vei til sluttspillet.

Mer slagkraft

Assistent Per Joar Hansen understreker at hver kamp lever sitt eget liv:

- En sjanse er ikke noe du får, det er noe du tar. Jeg tipper Slovenia får tilbake fire-fem spillere som ikke var med mot oss på Ullevaal. De får mer slagkraft. Vi får konsentrere oss om oss selv og prestere det vi kan i de to kommende kampene. Så får vi telle opp til slutt, sier han.

Norge møter Slovenia 16. november og Kypros 19. november. Begge kampene spilles på bortebane.

Nations League
Norge43014-19
Bulgaria43015-39
Kypros41124-64
Slovenia40133-61