Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Norsk raseri i VM: - En skandale av arrangøren. Det er helt ubegripelig

Russer ødela innspurten i kombinert. Nå straffes han.

FORSØKER Å STOPPE RUSSEREN: En funksjonær forsøkte å stoppe den russiske utøveren (i blått) - til ingen nytte.  FOTO: SKJERMDUMP / NRK
FORSØKER Å STOPPE RUSSEREN: En funksjonær forsøkte å stoppe den russiske utøveren (i blått) - til ingen nytte.  FOTO: SKJERMDUMP / NRK Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Magnus Moan og Magnus Krog gikk inn til VM-sølv på lagsprinten i kombinert fredag kveld. Nordmennene var ett sekund bak Tyskland. Men spurten ble ødelagt av russeren Samir Mastiev som lå langt bak og ble tatt igjen i løypa.

Det ble den store snakkisen etterpå.

- Det er forferdelig at han var der. Det ødela innspurten. Det skal ikke være noen løpere i veien, sier sportssjef Ivar Stuan.

Magnus Krog kom inn på VM-stadion i Lahti sammen med Johannes Rydzek. Men i den siste svingen før oppløpssida kom Samir Mastiev i veien. Krog måtte stoppe opp litt, samtidig som Rydzek stakk ifra.

FRUSTRERT: Magnus Krog slo oppgitt ut med armene da han gikk i mål. - Jeg ble litt sjokkert, sier han om russeren som gikk i veien. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
FRUSTRERT: Magnus Krog slo oppgitt ut med armene da han gikk i mål. - Jeg ble litt sjokkert, sier han om russeren som gikk i veien. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

- Jeg ble litt sjokkert da det plutselig var en russer i siste sving. Da jeg kom i mål, var jeg dritforbannet. Jeg ble litt satt ut, sier Krog.

- Arrangørskandale

Sportssjef Stuan mener det er en arrangørskandale. Norge var i posisjon til å ta et overraskende gull.

- Ifølge arrangøren sa de til ham to ganger at han måtte ut av løypa. Men hvis du ikke skjønner finsk eller andre språk, er det ikke så lett. Det er helt ubegripelig, sier Stuan.

Magnus Moan er enig i definisjonen av at det er en «arrangørskandale».

- Russeren var PR-kåt. Han hadde vel lyst til å være med i TV-bildet, påpeker veteranen syrlig.

- Men han har ingenting der å gjøre. Vedkommende fikk beskjed to ganger. Da må du som arrangør ta tak i vedkommende og spørre «hva faen han gjør i løypa?»

OPPGITT: Sportssjef Ivar Stuan. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
OPPGITT: Sportssjef Ivar Stuan. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Trodde på gull

Sportssjef Stuan sier at han aldri har sett noe liknende. Han hadde tro på gull, men det endte med sølv.

Det var nordmennene isolert sett fornøyd med. Men for alltid vil spørsmålet henge i lufta: Kunne det blitt gull hvis russeren ikke var i veien?

- Du tenker på gullet, påpeker Magnus Krog.

Ifølge rettighetshaver NRK har russeren fått en bot tilsvarende 4000 kroner for å ha forstyrret Norges gullkamp.

- Vi må bare beklage at vi ikke fikk ham ut, sier Lasse Ottesen i Det internasjonale skiforbundet FIS. Russland aksepterer boten.

Dette var kombinertløpernes andre sølv i VM.

Les også: Mener Norge ble fraranet medalje i hopp

DESPERATE?: De norske damene har tatt fem gull av fem mulige, svenskene derimot, står uten gull så langt i VM. Dermed har svenskene måtte høre den norske nasjonalsangen mange ganger, og har helt «glemt« sin egen. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media