Håndball-EM i Sverige:

Norsk refs av EM-dommerne: - Det er ting som er åpenbare!

Mats Olsson mener nivået på dommerne er svakere enn i tidligere mesterskap.

REAGERER: Mats Olsson, keepertrener på Norge, mener nivået på dommerne i EM er for svakt.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
REAGERER: Mats Olsson, keepertrener på Norge, mener nivået på dommerne i EM er for svakt.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
  • Norge - Tsjekkia, 20:45

HELSINGBORG (Dagbladet): Norge møter Tsjekkia til kamp i hovedrunden i håndball-EM i kveld. Norge topper pulja med åtte poeng og er klare for semifinale fredag - mens tsjekkerne er utslått.

Derfor velger det norske laget rullere på flere spillere. Det forteller landslagets keepertrener Mats Olsson.

- Vi sparer ingen. Alle er klare og vi vil bruke mange spillere. Noen blir nok hvilt, men ingen står over hele kampen, sier Olsson til Dagbladet.

Dommer-refs

Dommerne og kamplederne i EM har skapt overskrifter ved flere anledninger. Seinest i sluttsekundene mellom Russland og Danmark i går der timeoutkort-debatten raste.

Mats Olsson er heller ikke nådig.

- Det er sånn som kan skje. Jeg så situasjonen og sånn skjer hundre ganger per sesong der timeout-kortet kommer. Akkurat den situasjonen synes jeg er fair, sier Olsson, som videre røper at han ikke er fornøyd:

- Det finnes ting som vi ikke er fornøyd med, sier Olsson.

- Hva tenker du på?

- Det vil vi ikke gå inn på nå, sier svensken.

Olsson fortsetter:

- Det er ting som er åpenbare! Og burde vært løst på en annen måte. Det har vært helt tydelig og noe som ikke er bedømmingsfeil, sier Olsson.

- Er det et svakere nivå på dømmingen enn i tidligere mesterskap? spør NRKs reporter.

- Ja, det er svakere enn tidligere. Det er ikke noe toppmesterskap, sier Olsson kort.

KJENTE: Mats Olsson hilser på Romanias trener Ambros Martin. Lagene kan faktisk møtes i en eventuell finale søndag.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KJENTE: Mats Olsson hilser på Romanias trener Ambros Martin. Lagene kan faktisk møtes i en eventuell finale søndag.     Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Hvorfor? spør NRK.

- Nei, det har jeg ingen tanker om nå.

Slakt

Også TV3s eksperter var svært kritiske i går kveld da Russland og Danmark spilte 26-26 etter dramatiske sluttsekunder og timeout-rot.

- Hva gjør de? Hva er dette her for noe, er det sirkus eller er det håndball? Dommerne vet ikke hva de skal gjøre, sa kommentator Daniel Høglund da russerne skulle til å ta avkast, og siktet til at det var full usikkerhet rundt hvor det skulle tas fra.

Danskene vant ballen, men rakk ikke komme seg opp i angrep før tida hadde gått ut. Dermed endte det med poengdeling mellom de to lagene, der begge to aller helst skulle hatt to poeng.

- Man kan altså ikke flytte et frikast 20 meter lenger fram. De får 20 meter forsprang, det er helt håpløst, sa håndball-legenden Frode Kyvåg i TV3-studioet etter kampslutt.

I dag møtes Danmark og Romania, i det som blir en kamp om andreplassen og semifinalebillett.

Live-published photos and videos via Shootitlive