Norsk Regnesentral mener disse snyter Brasil for VM-gullet

Men ikke fordi Argentina er et bedre lag.

FAVORITTER?: Argentina er VM-favorittene til tallknuserne i Norsk Regnesentral. Her er Lionel Messi, Sergio Aguero og Angel Di Maria. Ifølge Norske Regnesentral er det 22,7 prosent sjanse for Argentina-gull i VM. Foto: AFP PHOTO / MAXI FAILLA
FAVORITTER?: Argentina er VM-favorittene til tallknuserne i Norsk Regnesentral. Her er Lionel Messi, Sergio Aguero og Angel Di Maria. Ifølge Norske Regnesentral er det 22,7 prosent sjanse for Argentina-gull i VM. Foto: AFP PHOTO / MAXI FAILLA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fotball-VM i Brasil starter torsdag kveld norsk tid. Åpningskampen er Brasil - Kroatia og mange holder vertsnasjonen som VM-favoritt på eget gress.

Norsk Regnesentral mener derimot det er størst sjanse for at Argentina vinner VM.

De holder Lionel Messi, Sergio Aguero og de andre argentinerne som VM-favoritter og anslår sjansen for argentinsk VM-gull til 22,7 prosent.

Sannsynligheten beregnes ved at alle resterende kamper i VM simuleres på en datamaskin en rekke ganger.

Knapp favoritt Brasil er ifølge Norsk Regnesentral vurdert til å være det beste laget, men Argentina er VM-favoritt med en potensielt lettere vei til finalen.

Slik vurderer Norsk Regnesentral VM-sjansene:

Argentina 22,7 prosentBrasil 19,9Spania 14,2Tyskland 11,7Italia 6,1Frankrike 3,3Nederland 4,1Portugal 3,8Uruguay 2,4England 2,2

Argentina er i VM-gruppe F med Iran, Bosnia og Nigeria. I en eventuell åttedelsfinale møter de en representant fra gruppe E. Det betyr enten Frankrike, Ecuador, Sveits eller Honduras.

Brasil er i gruppe A med Kroatia, Mexico og Kamerun. Brasilianerne møter et lag fra gruppe B i åttedelsfinalen: Enten Spania, Chile, Nederland eller Australia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer