Norsk rekord: - Veldig gøy!

Jakob Ingebrigtsen satte norsk rekord med 13.29 på 5000 meter gateløp på Forus onsdag kveld.

DUO: Jakob Ingebrigtsen (t.h.) har nå den norske rekorden på 5000 meter både på bane og gate. Storebror Henrik tok annenplassen i onsdagens løp på Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
DUO: Jakob Ingebrigtsen (t.h.) har nå den norske rekorden på 5000 meter både på bane og gate. Storebror Henrik tok annenplassen i onsdagens løp på Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Løpet var løperbrødrene Jakob og Henrik Ingebrigtsens første konkurranse siden koronautbruddet satte all idrett på pause. I forkant av løpet var det mye snakk om at Sondre Nordstad Moens norske rekord på 13.37 kunne stå i fare.

Det gjorde den også.

Ingebrigtsen-brødrene lå i tetfeltet hele veien, og om lag fire kilometer ut i løpet distanserte duoen de nærmeste utfordrerne. På tampen fikk Jakob Ingebrigtsen også luke til storebror Henrik, og han vant løpet på 13 minutter og 29 sekunder.

- Det var først og fremst veldig gøy. Man må vekke kroppen litt og komme seg i gang. Dette var absolutt godkjent, sa yngstemann Ingebrigtsen til NRK.

Henrik Ingebrigtsen kom også i mål raskere enn Moens bestetid, men den nøyaktige tiden var ikke umiddelbart klar. Han uttalte at han var godt fornøyd med tiden.

Løper på Bislett

Jakob Ingebrigtsen har fra før den norske rekorden på 5000 meter på bane. Den er 13.02,03 og ble satt i fjor sommer. Sindre Buraas hadde inntil onsdag årsbeste tid på 5000 meter gateløp i Norge. Han løp på 14.02 på Sand utenfor Jessheim sist helg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer