Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filip Ingebrigtsen på engelsk mil i London

Norsk rekord for Filip Ingebrigtsen!

Fullførte Ingebrigtsen-familiens drømmehelg.

SPURT: Filip Ingebrigtsen i spurtduell mot Samuel Tefera. Foto: NTB scanpix
SPURT: Filip Ingebrigtsen i spurtduell mot Samuel Tefera. Foto: NTB scanpix Vis mer

Filip Ingebrigtsen la seg relativt langt bak i feltet fra start av - en kjent taktikk fra nordmannen.

Harene satte en høy fart i front, og det var kun Samuel Tefera som fulgte dem. Dermed ble det en luke fra etioperen ned til resten av feltet, og Filip måtte selv ta ansvaret med å kutte avstanden opp til en av hovedkonkurrentene.

26-åringen løp lynraskt, kom seg opp og forbi Tefera, og til slutt var det opp til de to å gjøre opp om seieren. NRKs kommentatorer ropte om muligheter for ny personlig rekord.

På oppløpet ble afrikaneren for sterk, men Ingebrigtsen satte både ny personlig og ny norsk rekord. Han er første nordmann noen sinne som løper under 3.50.00. Tiden hans ble 3.49,60. Den tidligere rekorden hadde storebror Henrik Ingebrigtsen med 3.50,72 og var satt på Bislett i 2014.

- Når man har gjort det føles det lett, men det er mye hardt arbeid bak for å springe så fort. Jeg har perset med fire sekunder på mila i år, så det er godkjent, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.

Tefera vant dagens løp på 3.49,45.

- Man må jobbe mentalt når man bestemmer seg for å tette luka, som i VM for to år siden. Å ta beslutningen tar lengst tid, og nå tok han den tidlig og jobbet seg sakte, men sikkert opp. Det er en fantastisk prestasjon, skryter pappa Gjert Ingebrigtsen overfor NRK.

NY STIL: Jacob Ingebrigtsens nye stil ble en snakkis under Bislett Games. Pappa Gjert kommer med en advarsel. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

Drømmehelg

Det har vært en strålende helg for Ingebrigtsen-familien. Lørdag var to av de tre løpebrødrene i aksjon, og hverken Jakob eller Henrik kunne bedt om mer.

Først imponerte Jakob (18) stort under Diamond League-stevnet i London. Supertalentet løp inn til 2.-plass på 5000-meteren og satte ny norsk rekord på distansen med tiden 13.02.03. Marius Bakkens 15 år gamle rekord var knust.

Deretter var det Henrik (28) som skulle i aksjon, det under et stevne i Heusden i Belgia. Eldstebroren har slitt med skader, men har vist glimt av god form denne sesongen likevel. På Bislett slo han den norske rekorden på 3000 meter, og lørdag slo han sin egen rekord på 5000 meter. Tiden lød 13:15.38, og sikret ham en plass på startstreken under VM i september.

Søndag var det Filip (26) sin tur til å løpe og fullføre en fantastisk helg for den løpsgale familien fra Sandnes.

I god form

Filip satte personlig rekord på engelsk mil tidligere denne sesongen med tiden 3:51.28, og var blant favorittene i dagens løp.

- Kroppen kjennes god ut. Jeg vil være med der fremme og kjempe om seieren. Jeg stiller på start for å springe fort og gjør det bra, fortalte Filip til NRK før løpet, og var klar på at også han ønsket å slå ny rekord.

På startsteken sto også Vincent Kibet fra Kenya og Samuel Tefera fra Etiopia, som begge har bedre personlig rekord enn nordmannen, men det var Filip som hadde løpt raskest denne sesongen før dagens løp i London.

Til slutt ble altså Tefera for sterk, men Ingebrigtsen-familien kan se tilbake på en utrolig helg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media