Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk rekord og årsbeste i verden

Trine Hattestad åpnet med 64,82 meter med det nye spydet i friidrettsåpningen i Florø i dag. Det er årsbeste i verden og akkurat den åpningen verdensmesteren fra 1997 håpet på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg håpet å kaste rundt 65 meter, og det gikk jo greit. Joda, jeg er fornøyd med innsatsen min her i Florø. Det fungerer greit med det nye spydet, og noe av årsaken til det er at jeg kan bruke den gamle teknikken min, sa Trine Hattestad etter den flotte sesongdebuten.

- Det er først i Bislett Games om en drøy måned jeg skal kaste skikkelig langt, så jeg føler fortsatt jeg har en del å gå på, sa Trine, som får sin neste konkurranse i europacupen i Kroatia om en uke. Deretter skal hun gjennom flere stevner i Finland i første del av juni.

Trine hadde tre gyldige og tre døde kast i konkurransen.

Målet er VM

- Jeg er litt overrasket over at det skulle bli rekord i det første løpet mitt på bane i år, men det er veldig bra, for nå øker selvtilliten kraftig, sa Qunicy Douglas etter rekordløpet på 46,19 sekunder. Han slo sin gamle rekord fra 1997, med 14/100 sekund, og han var ikke så veldig skuffet over at han ikke klarte å holde svensken Jimisola Laursen bak seg på de siste meterene.

- Jeg hadde håper på en tid like i underkant av 47 sekunder, og trodde vel egentlig ikke at det var mulig å løpe så fort som dette under de litt sure værforholdene vi har hatt her i Florø, sa Douglas, som har Sevilla-VM som sesongens store mål. Da må han ned på 45,80 sekunder for å kvalifisere seg.

- Foreløpig føler jeg at jeg har mye mer å gå på, så VM-kravet bør jeg klare med litt flere løp i kroppen, slo Douglas fast.

Ny stjerne på gang

Langdistanseløperen Marius Bakken fra Runar i Sandefjord tegner til å bli Norges nye langdistansestjerne. På 3000 meteren i Florø vant han samtidig som han satte ny norsk juniorrekord med 7.47,67, og han stilte en tung og uinspirert Jim Svenøy helt i skyggen.

Hanne Haugland tapte omhoppingen i høyde. Hun sluttet på 1,86 meter i det kalde stevnet, og var selvsagt ikke fornøyd.

- Innhoppene mine er greie, men jeg føler at jeg mangler en del selvtillit, sa Haugland, som hadde et svært godt forsøk på 1,90 meter i konkurransen, men listen ville ikke bli liggende.

På gang

Vebjørn Rodal føler at han er på gang etter tredjeplassen på 600 meteren med 1.16,99.

- Jeg er fortsatt litt død i kroppen, men føler at det så smått begynner å komme nå, sa Rodal, som har fulgt et helt nytt opplegg i år. Det er først i slutten av neste måned han skal begynne å løpe fort, og foreløpig føler han at han er i rute.

- Det er tidlig ennå, og jeg har is i magen. Det vil si at jeg har stor tro på sesongopplegget mitt, sa Rodal i Florø.

Søndag tar landslagssjef Per Øyvind Mørk ut europacuplagene for kvinner og menn, men etter det som skjedde i Florø i helgen er det ikke duket for noen overraskelser. Det eneste som bekymrer landslagssjefen er de skadene enkelte av topputøverne sliter med.

(NTB):