Norsk rot da Liverpool tapte i Spania

Celta Vigo- Liverpool 3- 1. Bjørn Tore Kvarme spilte fra start for første gang i år. Og svarte med å gi bort et mål. Han var ikke den eneste nordmannen som tabbet seg ut i går kveld.

Liverpools skadeproblemer ga plass til tre nordmenn i forsvar mot Dan Eggens Celta Vigo i Uefa-cupens tredje runde.

Men det kan bli lenge til neste gang. For Vegard Heggem og Bjørn Tore Kvarme ga bort hvert sitt baklengs. Og Stig Inge Bjørnebye var veldig nær ved å gjøre det samme med et hårreisende tilbakespill.

Owen i føringa

Og som ikke det var nok: Heggem pådro seg gult kort, og må stå over returkampen på Anfield Road om fjorten dager.

Det begynte særdeles lovende for Liverpool: De sto imot et tøft spansk press gjennom hele første omgang, og klarte til og med å kontre inn 1- 0 ved Michael Owen.

Men etter pause glapp det for de røde.

  • Fem minutter ut i andre omgang nikker russeren Mostovi inn en fortjent Celta utlikning.
  • Seks minutter seinere bommer Heggem på ballen når han skal klarere et hjørnespark. Nok en russer - Karpin - takker og sender Celta i tet.
  • Og i siste spilleminutt: Bjørn Tore Kvarme roter i forsvar, Gudelj ordner 3- 1 og Liverpool får en tøff oppgave i returen.

Stopper-jakt

- Vi gjorde lærergutt-feil og ga bort idiotiske mål, sier manager Gerard Houllier - med klar adresse til et par avsine norske forsvarsspillere.
- Men vi kan fortsatt klare å gå videre.

Men Houllier fortsetter helt sikkert jakten på den nederlandske stopperen Peter Wijker. Keeperbehovet er ikke like prekært; David James var den som hindret et pinlig Liverpool-resultat i går kveld.

  • Øyvind Leonhardsen og Dan Eggen satt på hver sin benk i 90 minutter.