Hopping

Norsk seier: En pinlig strid om undertøy

Det var Norge mot Østerrike igjen i hoppbakken. Og endelig vant vi.

BEST UTEN? Anders Fannemel droppet litt undertøy under sommertrening i Midtstuen. Det vil nok ikke lønne seg under konkurranse om østerrikerne får full effekt av det nye undertøyet sirr. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet.
BEST UTEN? Anders Fannemel droppet litt undertøy under sommertrening i Midtstuen. Det vil nok ikke lønne seg under konkurranse om østerrikerne får full effekt av det nye undertøyet sirr. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTOROZ (Dagbladet): Det er såvisst ikke bluferdigheten som trues når norske og østerrikske hoppledere krangler om hoppernes undertøy:

  • Debatten gjelder retten til å vite hva hopperne har under drakten, og det innsynet er langt fra privat. Derimot ganske prinsipielt.

For mens alltid oppfinnsomme østerrikere kjemper for muligheten til fortsatt å styre den teknologiske utviklingen innen hoppsporten, vil Norge ha mest mulig åpenhet for å hindre at sporten blir ødelagt gjennom kappløpet om utstyr. Det var da også grunnen til at det internasjonale skiforbundet (FIS) denne gangen støttet oss og gikk for to-delt undertøy:

- Vi vil stoppe alle spekulasjoner, forklarte hoppsjef Claes-Brede Bråthen.

I hoppsporten er det forsiktig sagt ambisiøst.

HELT siden midt på 1980-tallet har østerrikerne vært de desidert flinkeste til å forske fram hvilke hemmelige detaljer som gjør det mulig å slå konkurrentene. Underveis har det satt noen av de aller største norske hopptalentene i skyggen. For mens den gamle storheten Norge sloss for å bevare vår egen stolte historie, skapte østerrikerne i stedet nye heltehistorier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer