Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter-stafett i Oberhof:

Norsk seier etter utrolig opphenting

De norske jentene kjempet seg til nok en stafettseier, og er nå storfavoritter foran VM i februar.

NY SEIER: De norske jentene tok sin tredje stafettseier denne sesongen. Foto: NTB/Scanpix
NY SEIER: De norske jentene tok sin tredje stafettseier denne sesongen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Synnøve Solemdal, Ingrid Tandrevold Marte Røiseland og Tiril Echoff skulle forsvare Norges ære under stafetten i Oberhof.

Elleve ekstraskudd måtte Norge opp i, men det holdt etter sterke prestasjoner i sporet.

Tiril Echoff holdt hodet kaldt under den siste skytinga, og kunne dermed gå Norge inn til en ny stafettseier.

- Nå er vi storfavoritt foran VM i Anterselva, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun-Smith i det Echoff gikk mot målstreken.

- Det er rått. Vi har en skikkelig bra lagkultur, sa Synnøve Solemdal til NRK etter seieren var i boks.

Ingrid Tandrevold var i ekstase etter at de norske jentene hadde gått et helt kalenderår uten å bli dårligere enn nummer to i en stafett.

- Du er jævlig god, sa jeg til Tiril, for det så ut som hun ikke hadde gjort annet enn å gå sisteetapper. Jeg er veldig imponert over Tiril og hele laget, sa Ingrid Tandrevold til samme kanal.

Trøbbel fra start

Men det ble langt fra noen parademarsj.

Det norske laget hang bra med ut fra den første skytinga, men stående på standplass ødela mye av Synnøve Solemdals første etappe. 30-åringen sleit, og måtte bruke fire ekstraskudd for å unngå strafferunden.

Solemdal leverte dog en sterk sisterunde, noe som gjorde at Norge passerte 38.5 sekunder bak bak ledende Italia ut på andre etappe.

- Jeg lar usikkerheten ta meg istedet for å gå på. Jeg får ned den siste, og det er det viktigste. Jeg har gode lagvenninner, så vi får satse på at de tar det, sa Solemdal til NRK etter sin etappe.

Ingrid Tandrevold hadde fått ansvaret for andreetappen, og hun leverte umiddelbart en feilfri serie på sin liggende skyting. Hun passerte likevel ut over 40 sekunder bak ledende Sveits.

Tandrevold fortsatte å tape terreng ute i løypa, og måtte i likhet med Solemdal ty til det fjerde ekstraskuddet for å unngå strafferunde.

Ett minutt bak

Tandrevold sendte lagvenninne Marte Olsbu Røiseland ut et lite minutt bak Sveits på den tredje etappen. Da hadde Tandrevold gått inn mye av det tapte etter den siste skytinga.

Røiseland fortsatte sin fantastiske skyting fra Oberhof og leverte fullt hus på sin første skyting. Norge gikk ut 39.5 sekunder bak Gasparin og Sveits, som hadde holdt på ledelsen siden den første etappen.

- Dette var en veldig god serie av Marte, det må jeg si, sa NRKs Ola Lunde da Røiseland gikk ut fra standplass.

- Men alle som har fulgt våre sendinger de siste fem årene, vet at det er den stående skytinga som byr på problemer for Røiseland, kontret Andreas Stabrun-Smith i kommentatorboksen.

Røiseland imponerte i løypa, og gikk Norge opp på en andreplass inn mot den stående skytinga. Ved passering 3.5 kilometer var avstanden på knappe 27 sekunder.

Røiseland måtte ut med to ekstraskudd, mens Sveits gikk på en strafferunde. Frankrike og Célia Aymonier tok teten ut fra siste skyting på tredje etappe, 13.7 sekunder foran Røiseland og Norge.

Sendte Echoff ut i tet

Hun leverte en fantastisk sisterunde, og sendte Tiril Echoff ut i tet på ankeretappen.

Echoff gikk først inn på standplass til sin liggende skyting. Hun måtte ty til to ekstraskudd, men gikk ut samtidig som svenske Hanna Öberg.

Frankrike fulgte hakk i hæl.

Inn mot siste skyting gikk de tre sammen inn på standplass. Echoff måtte ty til et ekstraskudd, men gikk ut i tet, 6.8 sekunder foran svenskene.

Den norske jenta holdt seg på beina, og kunne dermed gå inn til stormende jubel og nok en stafettseier for det norske laget.

Nå gjenstår det én stafett i verdenscupen før alvoret er i gang i VM i Anterselva i februar.