Norsk seier i kvalifiseringen til storbakkerennet: - En gledelig dag

Samtlige fire norske hoppere kvalifiserte seg til morgendagens storbakkerenn i Sør-Korea. Trener Alexander Stöckl mener de aldri har stilt et bedre lag enn nå.

SEIRET: Robert Johansson vant kvalifiseringen til morgendagens renn i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEIRET: Robert Johansson vant kvalifiseringen til morgendagens renn i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Andreas Stjernen, Johann André Forfang, Robert Johansson og Daniel-André Tande klarte alle å kvalifisere seg til morgendagens renn i stor bakke, som skal foregå på et anlegg som til vanlig er et fotballstadion i Pyeongchang.

Robert Johansson vant kvalifiseringen med et solid hopp på 135 meter under litt vanskelige forhold.

- Dette var godt for selvtilliten. Deilig å kjenne at du vet hva du skal gjøre. Kommer jeg meg ned i posisjon pleier det å funke bra, sa Johansson til Eurosport etter kvalifiseringen.

Stjernen imponerte på trening i går, men klarte ikke å følge opp helt i dag. 128,5 meter og 19. plass ble fasit for Stjernen.

Johann André Forfang endte på andreplass med et hopp på 137 meter, mens Daniel-André tande ble nummer seks med et hopp på 131,5 meter.

- Jeg tror aldri vi har stilt med et så sterkt lag som i år. Dette var fantastisk. Jeg er ekstremt fornøyd med det de leverte. Dette gir oss selvtillit. En veldig gledelig dag, sa trener Alexander Stöckl til Eurosport etter kvalifiseringen.

Den gamle bakkerekorden på 139,5 meter ble smadret av japanske Ryoyu Kobayashi.

Sist Norge vant OL-gull i stor bakke var knapt foreldregenerasjonen til dagens norske OL-hoppere født. Det er nå 54 år siden Toralf Engan vant i Innsbruck.