Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk seier i skiskyting

ANTERSELVA (NTB): Halvard Hanevold trives godt i italienske Anterselva. På sin egen «hjemmearena» vant Asker-løperen torsdagens 20 kilometer i verdenscupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i Anterselva han klatret opp på seierspallen i verdenscupsammenheng første gang, og han var også med på det norske laget som vant lag-gull der for tre år siden.

- Jeg trives godt på denne arenaen når jeg tenker tilbake på det jeg har oppnådd her, sa Halvard Hanevold etter seieren torsdag. Han måtte bøte med en bom totalt på de fire skytingene, men misset på standplass gjorde også de hardeste konkurrentene. Hanevold var drøyt 20 sekunder foran tyskeren Ricco Gross i mål og hadde god kontroll på den siste sløyfen etter fjerde skyting.

Så bra gikk han at Gross ble distansert med 15 sekunder på den siste 2,5 kilometers sløyfen. Det forteller at Hanevold gikk et smart løp. Han tok det litt rolig ut fra start, men avsluttet så suverent som en vinner skal gjøre.

- I og med at jeg hadde en bom kan jeg ikke si at løpet var helt perfekt, men det var vel så perfekt som jeg er i stand til å gå akkurat nå, sa han.

Vanvittig bra

- Jeg kan vel ikke si annet enn at det er vanvittig bra å vinne her, sa Hanevold etter å ha ventet i spenning i målområdet et drøyt kvarter før det var klart at han hadde vunnet.

- Jeg dro ut skuddet litt da jeg bommet på den første stående skytingen, men i og med at jeg bare hadde en bom på fire skytinger, har jeg hatt litt flaks med noen av de andre skuddene mine, så jeg kan vel ikke akkurat irritere meg over bommen, slo han fast.

Hanevold var skuffet over sprinten i Ruhpolding forrige helg. Da skjøt han feilfritt, men ble likevel bare nummer 35.

- Det rimet absolutt ikke med det jeg selv følte jeg var god for. Derfor var det deilig å få det til å klaffe her, sa han.

Han startet litt etter de hardeste konkurrentene, men synes det var perfekt, for da han gikk ut med startnummer 56 visste han at traseen hadde satt seg skikkelig. Forholdene var da også veldig bra, bortsett fra litt tåke på standplass.

Ned på jorda

- Jeg hadde en god følelse under rennet i dag og trodde jeg gikk veldig bra i sporet helt til russeren Majgurov tok meg igjen med ett minutt like før den siste skytingen. Det fikk meg ned på jorden igjen, men egentlig var det veldig bra, for det gjorde at jeg samlet meg og skjøt så bra på siste stående, sa han.

28 år gamle Hanevold, som er student ved NTH når han ikke går på ski, ble den tredje nordmannen som har gått til topps i verdenscupen i skiskyting denne sesongen. Tidligere har Sylfest Glimsdal og Frode Andresen stått på toppen av seierspallen.

- Det er klart det er en enorm styrke for laget at vi har så mange som kan vinne. Hele denne sesongen har vi hatt seks løpere som har kapasitet til å ta skrittet opp på seierspallen. Jeg føler vi har så god kontroll akkurat nå at vi skal holde oss på topp fram til OL i Nagano, sa den norske treneren Audun Svartdal til NTB.

Ole Einar Bjørndalen ble nest beste nordmann på 10. plass. Han pådro seg tre bommer og var sjanseløs i kampen om topplassene. Broren Dag Bjørndalen tok 13. plassen med bare ett bomskudd, mens Sylfest Glimsdal endte som nummer 29.

Skiskytterne fortsetter med sprint i Anterselva lørdag og stafetter søndag.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!