Norsk seier på siste etappe av Tour of Norway

Christer Rake fikk luke halvannen kilometer før mål.

ETAPPEVINNER: Christer Rake vant den avsluttende etappen i Tour of Norway. Dette bildet er fra NM i fjor.
Foto: Ned Alley / SCANPIX
ETAPPEVINNER: Christer Rake vant den avsluttende etappen i Tour of Norway. Dette bildet er fra NM i fjor. Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Christer Rake og de norske Joker Merida-rytterne kunne endelig juble over seier på avslutningsetappen i Tour of Norway på sykkel søndag.

Men det var nederlenderen Wilco Kelderman som gikk til topps sammenlagt. Han overtok den gule ledertrøya på etappen inn til Drammen torsdag, og selv om han og lagkameratene i det nederlandske Rabobank-laget måtte slite hardt, beholdt de den gule trøya.

Dansken Daniel Holm Foder endte som nummer to til slutt, mens Joker Merida fikk tredjeplassen sammenlagt ved vestfoldingen Vegard Robinson Bugge.

- Jeg vil vel si at det var litt tilfeldig at jeg skulle vinne denne siste etappen. I en sving vel halvannen kilometer før mål fikk jeg plutselig en luke. Da ga jeg alt, og heldigvis holdt det til mål, sa Christer Rake til TV 2.

- Da jeg så at jeg hadde fått en liten luke, var det bare å gripe sjansen, sa den eneste norske etappevinneren i årets ritt, som startet i Tønsberg onsdag og var innom Larvik, Skien, Drammen, Sarpsborg, Halden, Jessheim og Hamar før målgangen i Lillestrøm søndag ettermiddag.

Dårlig uttelling - Vi ble det beste laget her og har kjørt bra, men jeg synes nok at uttellingen ble litt for dårlig, sa Christer Rake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer