Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk seier på siste etappe av Tour of Norway

Christer Rake fikk luke halvannen kilometer før mål.

ETAPPEVINNER: Christer Rake vant den avsluttende etappen i Tour of Norway. Dette bildet er fra NM i fjor.
Foto: Ned Alley / SCANPIX
ETAPPEVINNER: Christer Rake vant den avsluttende etappen i Tour of Norway. Dette bildet er fra NM i fjor. Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer

Christer Rake og de norske Joker Merida-rytterne kunne endelig juble over seier på avslutningsetappen i Tour of Norway på sykkel søndag.

Men det var nederlenderen Wilco Kelderman som gikk til topps sammenlagt. Han overtok den gule ledertrøya på etappen inn til Drammen torsdag, og selv om han og lagkameratene i det nederlandske Rabobank-laget måtte slite hardt, beholdt de den gule trøya.

Dansken Daniel Holm Foder endte som nummer to til slutt, mens Joker Merida fikk tredjeplassen sammenlagt ved vestfoldingen Vegard Robinson Bugge.

- Jeg vil vel si at det var litt tilfeldig at jeg skulle vinne denne siste etappen. I en sving vel halvannen kilometer før mål fikk jeg plutselig en luke. Da ga jeg alt, og heldigvis holdt det til mål, sa Christer Rake til TV 2.

- Da jeg så at jeg hadde fått en liten luke, var det bare å gripe sjansen, sa den eneste norske etappevinneren i årets ritt, som startet i Tønsberg onsdag og var innom Larvik, Skien, Drammen, Sarpsborg, Halden, Jessheim og Hamar før målgangen i Lillestrøm søndag ettermiddag.

Dårlig uttelling - Vi ble det beste laget her og har kjørt bra, men jeg synes nok at uttellingen ble litt for dårlig, sa Christer Rake.

Vegar Robinson Bugge, som ble best av de norske, overrasket med å klare tredjeplassen i den knallharde bakkespurten i Bøkeskogen i Larvik etter førsteetappen onsdag. Han lå blant de beste og klarte å forsvare tredjeplassen gjennom alle de fem etappene, men han var ikke offensiv og sterk nok til å kunne kjempe om seieren.

Det var heller ingen av de andre rytterne på det norske Joker Merida-laget, selv om Fredrik Willmann gjorde ærlige forsøk både i Drammen og på etappen i Østfold, men det lyktes ikke. Willmann endte på femteplassen sammenlagt.

Utrolig - Det var hardt å forsvare trøya, og det var nesten var utrolig at vi skulle klare det, sa den nederlandske sammenlagtvinneren Wilco Kelderman til TV 2 i Lillestrøm søndag.

Han fikk en ledelse på fem sekunder til Holm Foder og Bugge i Drammen, og den holdt nederlenderen til mål.

- Vi ble angrepet av de norske Joker Merida-rytterne hele tiden, så det var et slit å holde dem bak oss, sa Kelderman.

Nå håper arrangørene med Birger Hungerholdt i spissen at det skal bli mulig å få oppgradert rittet til et såkalt kategori 1-ritt i UCI-sammenheng neste år. Det vil åpne for at lagene til Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen kan stille, og det er helt på det rene at rittets framtid er avhengig av at de beste norske proffene er med.

Søknadsfristen for å arrangere Tour of Norway neste år var den samme dagen årets ritt startet, 1. juni, men om det blir oppgradering og et større ritt neste år, blir ikke klart før i løpet av høsten.

(NTB)