Norsk selskap anklaget for grov korrupsjon

Discover Petroleum kastet ut av Peru.

Det norske selskapet Discover Petroleum er kastet ut av Peru etter anklager om grov korrupsjon.

Det norske selskapet Discover Petroleum fikk i september en oljekontrakt i Peru, men ble søndag kastet ut av landet, skriver Norwatch.no

Styreleder i Discover Petroleum, Jan Wennesland, sier selskapet ser svært alvorlig på saken. Han var mandag på vei til Stavanger for et krisemøte med ledelsen.

- Vi har bare fått en kort melding fra Peru foreløpig. Dette er en sak vi nå må drøfte nøye, sier Wennesland til Norwatch.

Saken startet med en avsløring på peruansk fjernsyn. Ifølge innslaget skal representanter fra det norske selskapet ha betalt penger under bordet til enkelte av direktørene i Perus oljedirektorat, PeruPetro.

Perus president Alan García, sammen med statsminister og energiminister, innkalte søndag til en pressekonferanse der de erklærte at en av direktørene samt styrelederen i Perus oljetilsyn, PeruPetro, sparkes på grunn av saken.

Pengene skal ifølge TV-programmet ha blitt gitt i forbindelse med at det lille norske oljeselskapet fikk fem offshorekontrakter og én kontrakt i uberørt peruansk regnskog i september.

(NTB)

KASTET OLJETILSYNET: På en pressekonferanse søndag, erklærte Perus president Alan Garcia  erklærte at en av direktørene samt styrelederen i Perus oljetilsyn, PeruPetro, sparkes på grunn av en korrupsjonssak hvor det norske oljefirmaet Discover Petroleum er involvert. Foto: AP/Scanpix
KASTET OLJETILSYNET: På en pressekonferanse søndag, erklærte Perus president Alan Garcia erklærte at en av direktørene samt styrelederen i Perus oljetilsyn, PeruPetro, sparkes på grunn av en korrupsjonssak hvor det norske oljefirmaet Discover Petroleum er involvert. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Norsk selskap anklaget for grov korrupsjon