Karsten Warholm friidrett

Norsk sensasjon: Denne suksessen varer lenge

Karsten Warholm var kanskje sliten etter feiringen av VM-gullet. Men ikke mer enn at han løper fortere enn noen gang.

RETT BAK: Karsten Warholm leverte enda et toppløp og fulgte Kyron McMaster nesten helt inn under Diamond League-finalen på 400 meter hekk. FOTO: AFP/ Fabrice COFFRINI
RETT BAK: Karsten Warholm leverte enda et toppløp og fulgte Kyron McMaster nesten helt inn under Diamond League-finalen på 400 meter hekk. FOTO: AFP/ Fabrice COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN internasjonale friidretten tok en tidlig sesongavslutning i kveld med finalen i prestisjeturneringen Diamond League. 2017 ble såvisst ikke noe år i rekordenes tegn. Jevnt over er friidretten målt ut fra resultatlistene i tilbakegang, men det er en ønsket og fin utvikling på vei mot en renere sport.

Det er her det er blitt plass til en norsk sensasjon. Karsten Warholm er plutselig kommet inn som sportens nye posterboy. Den spontane «Skrik-imitasjonen» etter VM-gullet forleden spredde seg i medier verden rundt. I utgangspunktet forblir det et øyeblikk der og da. Noen sekunders glede fra en vinner som ennå ikke er vant til å vinne; den typen overraskelser som egentlig bærer all mulig konkurransesport. Den enkle sannhet at alt er mulig bare du vil det nok.

Men var det mulig å ta det spontane videre til noe fint som varer?

DETTE løpet i Zürich var første test på akkurat det. Og forsiktig sagt:

  • Med ny norsk rekord på 48.22 og andreplass bestod Karsten Warholm testen.

Bare på noen sommeruker er statusen hans blitt totalt endret fra et ungt håp i et norsk nisjemiljø til noe så eksklusivt som en av svært få norske verdensmestere i den aller mest klassiske idretten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.