Norsk sensasjon i golf-EM

17 år gamle Marius Thorp ligger på en sensasjonelt sterk tredjeplass foran den siste og avgjørende runden i golf-EM for seniorer.

Junioren fra Bærum gikk dagens runde i belgiske Antwerpen på ett slag under par – og fortsatte dermed det meget sterke spillet. På den første runden ble det to slag under par, mens den tredje ble gjort unna på par.

Sportssjef i Norges Golfforbund Jan Erik Aalbu er mektig imponert.

– Marius er et unikt talent i norsk golfsport. Han har levert gode resultater ved nesten hver anledning denne sesongen, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Thorp var på det norske laget som tok EM-sølv for junior. I tillegg vant stortalentet fra Bærum årets junior-NM i overlegen stil.

Den sterke EM-innsatsen er imidlertid litt av en overraskelse.

– Uten tvil i dette selskapet. Kreves stabilitet. Mange utøvere går gode enkeltrunder, men det er ikke like lett å være stabilt god i mange runder på rad, sier Aalbu.

Sportssjefen tror imidlertid at medalje er innen rekkevidde i Antwerpen lørdag.

– Marius er bare 17 år, men samtidig veldig sterk psykisk. Det å skulle gå i lederballen på avslutningsdagen, tror jeg bare han ser på som utrolig spennende og utfordrende. Det kan definitivt bli medalje, sier han.

Også i fjor ble det norsk medalje i EM. Da tok Eirik Tage Johansen bronse individuelt. (ANB)

STORTALENT: Marius Thorp.