Norge tok tre medaljer på én og samme dag

Norsk sensasjon i svømme-EM. Har aldri skjedd tidligere

Henrik Christiansen tok bronsen på 1500 meter fri under EM fredag. Den tredje norske medaljen i løpet av kvelden.

ANDRE MEDALJE: Henrik Christiansen tok sin andre EM-medalje i kveld. Her etter onsdagens bronseløp. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
ANDRE MEDALJE: Henrik Christiansen tok sin andre EM-medalje i kveld. Her etter onsdagens bronseløp. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Christiansen åpnet forsiktig, men svømte seg sakte, men sikkert oppover resultatlisten. Han tok også opp jakten på Gregorio Paltrinieri, som etter en knallstart hadde inntatt sølvplassen. Han var på det nærmeste rundt ett sekund bak, men klarte ikke å stå imot italienerens spurt.

- Kjempemoro å ta en medalje. Nå skal det bli godt med juleferie. Etter feiringen er det i gang med trening igjen, sa Christiansen til SVT.

Ukraineren Mykhailo Romantsjuk var suveren i tet og svømte inn til tiden 14.14,59. Christiansen noterte 14.25,66.

Medaljen var den fjerde norske i EM og den tredje på en og samme kveld. Det har aldri skjedd tidligere. Tomoe Zenimoto Hvas tok medalje på 200 meter medley, mens Susann Bjørnsen kopierte resultatet på 100 meter medley.

- Utrolig gøy med medaljene til Tomoe og Susann. Jeg kunne jo ikke være dårligere, sa 21-åringen som også tok bronse på distansen i EM for to år siden.

Onsdag tok Christiansen bronse på 400 meter fri.

NTB

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer