VM St. Moritz

Norsk sensasjon i VM

Kommentatorene klikket fullstendig da Leif Kristian Haugen tok bronse.

TOK BRONSE: Norske Leif Kristian Haugen tok i dagens storslalåm sin første medalje i et VM noensinne. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TOK BRONSE: Norske Leif Kristian Haugen tok i dagens storslalåm sin første medalje i et VM noensinne. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): – Leif er på pallen. Leif er på pallen! Ah, det var gøy, jublet de norske kommentatorene da Haugen tok en etterlengtet medalje.

Dagens bronsemedalje i storslalåm er Leif Kristian Haugens første pallplassering. Han har aldri før tatt medalje i verken et VM eller i Verdenscupen.

– Herlig av Leif! Han tok vanvittig risiko. Han klarte å holde farten nedover, sier NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

Etter en høydramatisk avslutning, trakk Haugen det lengste strået da franske Alexis Pinturault og østerrikske Philipp Schörghofer ikke klarte å slå tiden til nordmannen.

Østerrikske Marcel Hirscher tok gull, mens landsmann Roland Leitinger tok sølv.

- Jeg sa etter Kitzbühel at jeg skulle vente med pallen til VM. Det er en disiplin jeg har gjort det bedre i i det siste, nå er det bare å senke skuldrene, sier Haugen til NRK.

Henrik Kristoffersen havnet på fjerdeplass, mens Bjørnar Neteland gikk inn til en 26. plass.

Flyskandale før andre omgang

Under et flyshow i pausen mistet et fly kontrollen. Flyet kuttet en kamerakabel, som videre traff stolheisen. Kameraet datt deretter ned midt i målområdet. Ingen ble skadd.

Ulykken førte til at Marcel Hirscher, som til slutt vant, ble sittende fast i stolheisen i rundt ti minutter.

Finaleomgangen ble utsatt til 13.30 grunnet ulykken.

Løseth best med tiendeplass

I gårsdagens storslalåm for kvinner, vant franske Tessa Worley. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok sølv, mens Italias Sofia Goggia tok bronse.

Nina Løseth lå på sjetteplass etter første omgang, men falt ned på tiendeplass etter finaleomgangen. Det ble Norges beste plassering.

Ragnhild Mowinckel og Kristin Lysdahl havnet henholdsvis på 18. og 23. plass. Kristina Riis-Johannessen klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer