Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk sjakkfenomen mener Carlsen blir pint

Overrasket over Anand.

SJAKKPRINS: Det norske sjakktalentet Aryan Tari (15) er helt i verdenstoppen i sin aldersklasse. Han fulgte VM-partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anands i Dagbladets lokaler i dag. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
SJAKKPRINS: Det norske sjakktalentet Aryan Tari (15) er helt i verdenstoppen i sin aldersklasse. Han fulgte VM-partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anands i Dagbladets lokaler i dag. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

Følg parti tre i sjakk-VM

(Dagbladet): Vishy Anand storspiller i tredje parti i sjakk-VM mot Magnus Carlsen.

I Dagbladets lokaler i Oslo følger sjakktalentet Aryan Tari (15) spenningen.

- Jeg tror ikke Magnus er spesielt glad nå. Han har kommet dårlig ut og Anand var mye bedre forberedt. Det var litt overraskende at Magnus ikke var bedre forberedt, sier Aryan Tari (15) til Dagbladet.

Vil til VM Tari fra Lier er rangert blant verdens beste i sin årsklasse og ble i fjor tidenes yngste internasjonal mester (IM). Dette er tittelen under stormester (GM). Ifølge det internasjonale sjakkforbundet FIDE er 15-åringen nummer 1166 av alle sjakkspillere i verden.

- Det neste målet mitt er å oppnå 2500 poeng, og bli stormester på sikt. Jeg håper å bli det innen to-tre måneder, sier Tari.

15-åringen er rangert som nummer 10 i verden i U16-klassen. Etter hvert håper han å følge i Magnus Carlsens fotspor til en VM-kamp.

- Selvsagt håper jeg å spille VM selv. Det var veldig vanskelig å kopiere det Magnus har gjort, men om ti år håper jeg å sitte i den samme stolen, sier Tari.

- Pint Anand overrasket fra åpningstrekkene i dagens parti og Carlsen slet med å kjempe seg tilbake.

- Det er ikke verdens undergang dersom Carlsen taper. Alt kan fortsatt skje, sier Tari.

- Hva lærer du av disse partiene?

- Jeg studerer og lærer det jeg finner interessant. Starten på dagens parti er jo spilt før (Aronian og Adams). Det partiet endte remis og da var det spennende å se hvordan Anand planla å gjøre det bedre, sier Tari.

- Jeg noterer ikke, men følger med hele partiet og studerer spesielt åpningene, sier Tari.

- Hva tenker du om nivået til Anand og Carlsen?

- Nivåmessig er Anand og Carlsen veldig like. Det er små marginer. Jeg tror Magnus er mikroskopisk bedre på forskjellige ting. Det han er best på er sluttspillfasen. Han er mer kreativ og er ikke fornøyd med remis selv om stillingene er like, sier Tari.

- Hva tenker du om Carlsens spill i dag?

DUELLEN: Vishy Anand og Magnus Carlsen fra dagens parti. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
DUELLEN: Vishy Anand og Magnus Carlsen fra dagens parti. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Magnus blir pint i dag. Anand er offensiv og godt forberedt. Jeg tror ikke det er behagelig å møte Anand nå, sier 15-åringen.

Sjakkcomputerne viste i starten av partiet at det var en jevn stilling - til tross for at flere eksperter hevdet Anand sto klart best.

- Computerne tenker helt annerledes enn mennesker. Det er ganske ubehagelig når du ser at motstanderen er i en god stilling og det kan prege det. Computerne har ikke følelser og vet ikke hvor farlig det er. Det er mye verre å sitte i stolen og kjenne presset, sier Tari.

Det fjerde partiet i VM spilles i morgen klokka 13.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling