Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk sjokkseier i Svenskt Galoppderby

Den norskeide hesten Organizer sjokkvant Svenskt Galoppderby søndag, og stakk dermed av med førstepremien på 1 million svenske kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste trodde ungheststjernen Arlberg skulle vinne. I stedet gikk altså seieren til en annen norsk hest, 70-oddseren Organizer, eid og oppdrettet av Stall Meridian.

Seieren var verdt hele 1 million svenske kroner, og ga eier Einar Nagell-Erichsen en real opptur.

- Det var en makeløs opplevelse, sa den skotske kusken John Fortune.

- Vi diskuterte løpet før start, og jeg fikk beskjed om å ri et avventende løp. Det var først på den siste biten at jeg fikk forhåpninger om seier, sa Fortune.

Slo hjemmehåpet

Arlberg, tilhørende Kvitfjell Racing, var den store favoritten. Den tyskfødte treåringen var ubeseiret foran det svenske storløpet, men hadde aldri gått løp over 2400 meter, og heller ikke på dirt-track. Det store hjemmehåpet var Halfsong, som har vunnet storløpene Svenskt Oaks og Dansk Derby.

Begge var med i fremste rekke hele veien, men oppover oppløpet var det klart at Arlberg ikke greide å stå løpet helt ut. Jubelen steg på Jägerso da publikum trodde at hjemmefavoritt Halfsong skulle vinne, men på utsiden kom en norsk vallak i stor fart.

Organizer avsluttet meget bra, og knep seieren på målstreken. Organizer trenes av Wido Neuroth.

Forsøkt solgt

70-oddseren hadde før løpet bare tjent 94.625 kroner. Senest for to måneder siden ble hesten solgt, men kjøperen - Dr. Omar Zawawi fra Oman - var ikke fornøyd med veterinærsjekken.

Dermed ble hesten værende i eierskapet til Einar Nagell-Erichsen. Det angret ikke den norske finansmannen søndag.

NTB