<strong>BRAGD:</strong> Joshua Kitolano spilte 90 minutter for Norge G19 da Tyskland ble slått 1-0. Arkivfoto: NTB Scanpix
BRAGD: Joshua Kitolano spilte 90 minutter for Norge G19 da Tyskland ble slått 1-0. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer

EM-kvalifisering G19: Tyskland - Norge 0-1

Norsk sjokkseier over Tyskland: - Nå skjer det ting!

Norge G19 slo selveste Tyskland i EM-kvalifiseringen - for andre år på rad. Landslagstrener Gunnar Halle og talentsjef i NFF, Håkon Grøttland, tror store ting er på gang i norsk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges lovende G19-landslag sto i formiddag for en knallsterk bragd da de slo selveste Tyskland 1-0 i en viktig EM-kvalifiseringskamp, som skaper trøbbel og hodebry for tyskerne.

- Vi visste hvordan Tyskland spiller og hadde en god kampplan. Det var en tøff og jevn kamp. Jeg synes vi er gode defensivt og jobber knallhardt for hverandre som et lag. Det er mange spillere som står fram mot en veldig god fotballnasjon. Det er veldig gøy for norsk fotball, sier Gunnar Halle til Dagbladet.

- De fleste tyskerne vi møtte i dag er i Bundesliga-klubber, så det er et veldig godt lag vi slår. Du ser de er frustrerte i dag, for de forventer å slå Norge og vinne gruppa. Nå er de på etterskudd. Det er veldig bra at vi måler oss med de beste nasjonene i Europa. Det har vi klart med flere lag og på flere nivå nå, sier Halle.

Starts supertalent Tobias Christensen ble matchvinner mot tyskerne med kampens eneste mål. 18-åringen var våken på en retur og sørget for 1-0-ledelse til Norge etter 48 minutter.

- Christensen reagerer raskest og gir Norge en overraskende ledelse, skriver det tyske fotballforbundet på sin hjemmeside.

Norsk gullkull

Det ble kampens eneste mål. Dermed gjentok det nye G19-landslaget bragden som fjorårets norske G19-landslag sto for med 5-2-seieren over Tyskland i EM-kvalifiseringen den gang, da Erling Braut Håland og Hugo Vetlesen herjet.

<strong>MATCHVINNER:</strong> Tobias Christensen ble matchvinner mot Tyskland G19 i EM-kvalifiseringen i dag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MATCHVINNER: Tobias Christensen ble matchvinner mot Tyskland G19 i EM-kvalifiseringen i dag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Det ble starten på en eventyrsesong for både Håland og dette norske gullkullet som imponerte stort i EM.

Det gjorde også G17-landslaget i fjor, hvor stammen nå er flyttet opp på G19-landslaget, som altså klarte å slå Tyskland igjen i en viktig EM-kvalifiseringskamp.

I den norske elleveren var blant annet Liverpool-talentet Edvard Sandvik Tagseth og Joshua Kitolano, som begge er med på The Guardians liste over verdens største fotballtalenter.

Colin Rösler, sønnen til Uwe, sto fram som Norges kaptein, mens stortalenter som Markus Solbakken, sønnen til Ståle, og Jørgen Strand Larsen, som nylig var i AC Milan, måtte sitte på sidelinjen i dag grunnet karantene og skader.

Norge manglet seks-sju stortalenter fra dette kullet, deriblant de som fikk prøve seg på U21-landslaget tidligere denne uka. Likevel ble Tyskland beseiret på knallsterkt vis i dag.

- Nå skjer det ting i norsk fotball

I fjor fortvilte tyskerne stort etter å ha fått EM-drømmen knust av Norge. Det skal egentlig ikke skje for kanskje verdens beste fotballandslag.

Men i dag slo altså Norge tyskerne på G19-nivå enda en gang.

<strong>BRAGD:</strong> Norges G19-landslagstrener Gunnar Halle ledet Norges stortalenter til seier over Tyskland i EM-kvalifiseringen. Foto: NTB Scanpix
BRAGD: Norges G19-landslagstrener Gunnar Halle ledet Norges stortalenter til seier over Tyskland i EM-kvalifiseringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er en kjempeprestasjon. Det er en stormakt vi møter, og nå er det andre året vi slår Tyskland. Vi får ikke noe tøffere motstand enn Tyskland. Det er ikke tilfeldig heller at vi vinner. Det er ikke en kamp hvor vi parkerer bussen, men vi er fullt på høyde og vinner fortjent. Jeg er stolt på vegne av norsk fotball, sier Håkon Grøttland til Dagbladet.

Han er talentsjef og fagansvarlig for landslagsskolen i Norges Fotballforbund. Fremtidsutsiktene ser lyse ut.

- Vi snakket i fjor om at det var et historisk godt år for aldersbestemte landslag. Vi var spente om det ville fortsette. Mye tyder på at det kommer til å skje. Dette er en ny bekreftelse. Vi skal tørre å skyte fram kassa og si at nå skjer det ting i norsk fotball, sier Grøttland til Dagbladet.

- Det var i tillegg fort seks-sju spillere som ikke var med i dag av de som normalt er aktuelle. Det viser at bredden er god.

Vinneren av eliterunden går til sommerens EM-sluttspill i Armenia. I den første kampen for Norge endte det 0-0 mot Ungarn, men seieren over Tyskland gir de norske gutta et veldig godt utgangspunkt.

- Vi har satt oss i en god posisjon, men vi trenger et godt resultat i den siste kampen også, sier landslagstrener Gunnar Halle til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer