Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk sjokkseier på sprinten: Iversen parkerte Northug og Sundby

- Hva tror du utlendingene tenker?

VANT: Emil Iversen tuktet alle på sprinten.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VANT: Emil Iversen tuktet alle på sprinten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

OSLO/OBERSTDORF (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby (31) leder Tour de Ski overlegent etter konkurransens fjerde etappe, men det er Emil Iversen det prates om etter dagens sprint.

Rekruttlandslagsløperen parkerte både Johnsrud Sundby og romkamerat Petter Northug i finalen, da han spurtet inn til sin aller første verdenscupseier.

- Oi, oi, oi for en overraskelse. Han klarte ikke komme videre fra prologen i Lenzerheide for noen dager siden, men så vinner han sprinten i dag, utbryter NRK-kommentator Jann Post, før han spør ekspertkollega Fredrik Aukland følgende:

- Hva tror du utlendingene tenker?

- Det viser jo styrken det norske laget har. Det kommer unge, sterke løpere opp hele tiden. Jeg er så imponert. Å klare å løfte seg på den måten han gjør i finalen er ekstremt bra, svarer Aukland.

Får skryt Arild Monsen var også overrasket over at Iversen tok førsteplassen, men sprinttreneren er klar på at potensialet til 24-åringen er enormt.

- Det er fantastisk bra. Dette er utrolig artig. Han disponerer kreftene sine bra og gjør egentlig alt riktig. Han har tiden foran seg. Han behersker egentlig det meste. Jeg tror vi vil få mye glede av han fremover, sier Monsen til NRK.

Selv tok ikke Iversen de store ordene i bruk om egen prestasjon.

- Det er artig. Det er det, sier Iversen til NRK.

Får ros av Northug Romkamerat Northug forteller på sin side at Iversen minner mye om ham selv som skiløper, noe som selvsagt er et stort kompliment, men han er også raskt ute med å trekke litt i dagens bestemann.

- Han er egentlig litt lik meg som langrennsløper. Han er en fighter. Men som romkamerat er han ikke like bra. Samtidig har jeg holdt ham litt i tøylene, så det er min fortjeneste at han er oppi der, sier Northug til NRK og fortsetter:

- Det er på tide (at han vinner). Det er egentlig fire-fem år for seint, men det er artig for Emil og skibygda Meråker at han nå gjør det bra internasjonalt og at det gror godt i Ski-Norge. Dette her er ikke bra for sporten, sier Northug med et lurt smil, før Iversen kommenterer spøkefullt tilbake:

- Jeg har gjort som Petter har sagt helt siden jeg kom hit. Jeg har spist de riktige grønnsakene og sånt, så det har vært bra.

Sundby satset I finalen var det imidlertid Johnsrud Sundby som startet best. Mannen som har vunnet samtlige distanserenn denne sesongen tok teten umiddelbart da han rykket i den første bakken.

Til slutt endte Røa-løperen som nummer fire.

- Det er deilig. Det er nok en sprint som koster helt meningsløst mye krefter, men jeg får med meg mange sekunder så jeg er kjempefornøyd, sier Johnsrud Sundby til NRK.

I FINALEN: Petter Northug og Martin Johnsrud Sundy var begge i dagens sprintfinale i Tyskland. Foto: Scanpix
I FINALEN: Petter Northug og Martin Johnsrud Sundy var begge i dagens sprintfinale i Tyskland. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media