Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk sjokktap mot erkerivalen

Tapte mot Danmark for første gang siden 2007.

FØRSTE SEIER MOT NORGE SIDEN 2007: De danske håndballjentene jubler etter seieren over Norge i GF Forsikring Golden League 2012. Foto: Bo Amstrup / NTB scanpix
FØRSTE SEIER MOT NORGE SIDEN 2007: De danske håndballjentene jubler etter seieren over Norge i GF Forsikring Golden League 2012. Foto: Bo Amstrup / NTB scanpix Vis mer

800-målsjubileet til Linn-Kristin Riegelhuth Koren (28) fikk en kraftig bismak da Norges gulljenter i håndball lørdag tapte for erkerival Danmark for første gang på fem år, fire måneder og 13 dager.

Forrige tap fant sted i en landskamp i Frederikshavn (26-31) 23. mai 2007.

Fem scoringer av Riegelhuth Koren hindret ikke et forsmedelig tap med 24-26 i Golden League-turneringen, som er oppkjøring til EM i Serbia om to måneder. Det ble heller neppe kakefeiring av at Larvik-kantstjernen rundet 800 landslagsmål i karrieren.

Bare fire spillere har flere gjennom tidene: Kjersti Grini 1003, Cathrine Roll-Matthiesen (Svendsen) 918, Susann Goksør Bjerkrheim 844 og Trine Haltvik 832.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det (antallet scoringer). Men jeg er ydmyk og takknemlig over å få være med på så mye og være en del av landslaget i mange år, sa Linn-Kristin Riegelhuth Koren til TV 2.

Om scoringsrekorden til storskytter Grini er innenfor målsettingen?

- Jeg tar én kamp om gangen.

Syntes godt Med bare tolv spillere i troppen etter skademarerittet dagen før, der både Kristine Lunde-Borgersen og Kamilla Sundmoen forsvant ut, var kun fire OL-vinnere igjen i laget som skulle bedre 25-25 mot Russland dagen før.

Mannskapsmangelen syntes svært godt.

For mens Norge oppskriftsmessig og relativt raskt fikk i gang Riegelhuth Koren og strekspiller Heidi Løke, ledet Norge med tre mål (7-4) etter tolv og et halvt minutt.

Så kollapset regelrett det norske laget.

Først fire danske scoringer på lag, som sendte Danmark i føringen med 8-7. Senere med nye fire danske nettkjenninger på rad til 15-10 da 28 minutter var spilt.

Årsaken til dansk femmålsledelse 17-12 til pause var ikke et plutselig råsterkt dansk lag, men feil på feil på feil gjort av de norske håndballjentene i angrep.

En dyktig Silje Solberg i Norges mål hadde flere kvalifiserte redninger før pause og bidro sterkt til at sifrene ikke så styggere ut.

Låste døra Norge kom på banen som et flunkende nytt lag etter hvilen. Etter 2-1 til Danmark de første tre minuttene, handlet ikke bare nesten alt, men absolutt alt, om Norge.

Åtte scoringer på rad snudde kampen fullstendig på hodet. Norge gikk fra fem mål bak til to mål foran.

Danmark scoret ikke ett eneste mål på 14 minutter og 45 sekunder.

Men veien fra himmel til helvete var kortere enn de fleste hadde trodd. Fra et pottetett forsvar som lukket, låste og boltet igjen døra i halve omgangen, feilet det ene etter den andre da kampslutt nærmet seg.

Åtte og et halvt minutt før slutt utlignet Danmark til 23-23. Nøyaktig tre minutter senere sto det 26-23 i favør Danmark

Toppscorer Heidi Løke reduserte til 24-26, men skuddbom av både Karoline Næss og Riegelhuth Koren sendte Norge i dørken for dansk motstand for første gang på 1963 dager.

Norge spiller siste kamp i firenasjonersturneringen mot Frankrike søndag.

PS. Regjerende OL-, VM- og EM-mester er Norges håndballjenter. Danmarks siste tittel ble vunnet i EM på hjemmebane i 2002.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media