Norsk sjokktap mot erkerivalen

Tapte mot Danmark for første gang siden 2007.

FØRSTE SEIER MOT NORGE SIDEN 2007: De danske håndballjentene jubler etter seieren over Norge i GF Forsikring Golden League 2012. Foto: Bo Amstrup / NTB scanpix
FØRSTE SEIER MOT NORGE SIDEN 2007: De danske håndballjentene jubler etter seieren over Norge i GF Forsikring Golden League 2012. Foto: Bo Amstrup / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

800-målsjubileet til Linn-Kristin Riegelhuth Koren (28) fikk en kraftig bismak da Norges gulljenter i håndball lørdag tapte for erkerival Danmark for første gang på fem år, fire måneder og 13 dager.

Forrige tap fant sted i en landskamp i Frederikshavn (26-31) 23. mai 2007.

Fem scoringer av Riegelhuth Koren hindret ikke et forsmedelig tap med 24-26 i Golden League-turneringen, som er oppkjøring til EM i Serbia om to måneder. Det ble heller neppe kakefeiring av at Larvik-kantstjernen rundet 800 landslagsmål i karrieren.

Bare fire spillere har flere gjennom tidene: Kjersti Grini 1003, Cathrine Roll-Matthiesen (Svendsen) 918, Susann Goksør Bjerkrheim 844 og Trine Haltvik 832.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det (antallet scoringer). Men jeg er ydmyk og takknemlig over å få være med på så mye og være en del av landslaget i mange år, sa Linn-Kristin Riegelhuth Koren til TV 2.

Om scoringsrekorden til storskytter Grini er innenfor målsettingen?

- Jeg tar én kamp om gangen.

Syntes godt Med bare tolv spillere i troppen etter skademarerittet dagen før, der både Kristine Lunde-Borgersen og Kamilla Sundmoen forsvant ut, var kun fire OL-vinnere igjen i laget som skulle bedre 25-25 mot Russland dagen før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer