Norsk skihelt langer ut mot Northug: - En egoistisk guttejypling kan ikke få ødelegge for andre

Mens Gunde Svan mener han har sagt nok.

UPOPULÆR: Petter Northug er populær hos mange, men ikke alle. Flere norske skihelter har fått nok av oppførselen hans. Foto Hans Arne Vedlog
UPOPULÆR: Petter Northug er populær hos mange, men ikke alle. Flere norske skihelter har fått nok av oppførselen hans. Foto Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva synes våre tidligere skihelter, de som er innskrevet i de samme historiebøkene som Petter Northug, om den pågående konflikten mellom VM-kongen fra Falun og Norges Skiforbund?

Dagbladet har kontaktet en rekke tidligere verdensmestere på ski, så vel norske som svenske, for å finne ut hvor Northugs forgjengere står i denne høyaktuelle debatten.

I likhet med de nåværende landslagsutøverne, er mange av disse skeptiske til å uttale seg om Northug-saken.

Men ikke alle vegrer seg mot å ta bladet fra munnen.

Trude Dybendahl, som blant annet tok ett gull og tre medaljer i VM i Val di Fiemme i 1991, er minst like kritisk til Northug som det Astrid Uhrenholdt Jacobsen var i går.

- Jeg har full forståelse for at Skiforbundet gjør som de gjør. De kan ikke la en egoistisk guttejypling, som bare vil tjene enda mer penger, ødelegge for alle andre og for fellesskapet, sier Dybendahl til Dagbladet.

- Han hadde tjent mer enn nok på landslaget, men forsøker å tyne ut enda mer. Med en slik egoisme synes jeg ikke det er rart at Skiforbundet setter grenser. Det er på tide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer