Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk skøyte-sprint i fare

Ådne Søndrål gikk en 1000 meter han var godt fornøyd med. Likevel holdt det ikke til mer enn 8. plass i VM på distansen han vant for to år siden. - Det blir verre og verre å kjempe med de beste nasjonene i sprint, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste skøytenasjonene trener innendørs i Calgary året rundt, mens Ådne og kompani øver seg på Valle Hovin eller i Vikingskipet. Noe Søndrål mener ikke er godt nok.

Verdensrekordholder Jan Bos tok en knusende revansj etter fallet på 500 meter i går. I siste par møttes hjemmefavoritten og rivalen Jeremy Wotherspoon fra Canada, som også ødela gullsjansene lørdag med fall.

Sprintverdensmester Wotherspoon klarte ikke å holde seg på beina i dag heller. I nest siste sving raste han ut i sikkerhetsvantet og slo fortvilet i isen. Bos sikret seg VM-gullet uten problemer og ble møtt med enorm jubel. Lagkamerat Jakko Jan Leeuwangh tok bronsen.

Ådne fikk en reserveplass rett før mesterskapet, og startet i 1. par. Nordmannen gikk et godt løp, men tiden 1.11,61 var nøyaktig 1,2 sekund for seint til gullet.

Calgary vs. Valle Hovin

- 1000 meter er en vanskelig distanse å være god på i Norge. Alle de beste nasjonene trener innendørs i Calgary nesten året rundt og lærer å takle stor fart. Det er ikke mulig på Valle Hovin eller i Vikingskipet, sier Ådne.

- Skal du bli en god sprinter må du ha tilgang til rask is, konstaterer han.

En tøff sesong og en kronglete oppladning har gjort at han ikke lenger kjemper i toppen på 1000 meter. Det er også distansen han kutter ut dersom han går på et nytt år.

- Kroppen er ikke helt på topp, og jeg manglet ekstra krefter for å gå fortere. Jeg er rett og slett ikke bedre akkurat nå, slår han fast.

Lagkompis Grunde Njøs har nesten bestemt seg for å legge opp, men viste gode takter på sin 1000 meter og ble nummer ni. Bare 42/100 bak Søndrål er nærmere enn han har pleid å være, og trener Frode Rønning håper eleven ombestemmer seg.

(NTB)