Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk skøytesuksess for langrennsjentene

RAMSAU (NTB): Jentetrener Sindre Bergan utførte en liten krigsdans i målområdet da laget hans svarte på tiltale i fri teknikk i dag. Marit Mikkelsplass slo til med en overraskende tredjeplass og Bente Martinsen forsvarte sin ledelse i verdenscupen i jaktstarten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er dårlig i historie, men dette var iallfall bra, sa en lettet Bergan. Norge fikk inn fire løpere blant de ti beste, og en slik skøyte-innsats har de norske jentene sjelden vist opp.

- Dette var noe hele troppen trengte, en skikkelig opptur, fortsatte Bergan. - Fire av våre er inne blant de ti beste, og de tapte ikke så mye underveis. Dette viste at vi kan i fri teknikk også når det klaffer.

Fulgte opp

Mikkelsplass var truet av Jirina Taranenko-Terelia en kilometer før mål, men kom tilbake og fulgte opp torsdagens seier på den klassiske 10-kilometeren.

Bak henne kom tre norske jenter inn i løpet av 20 sekunder: Anita Moen-Guidon (5), Bente Martinsen (7) og Trude Dybendahl-Hartz (10).

Men det var langt fram til italienske Stefania Belmondo som gikk seg opp fra 15. plass på den klassiske 5-kilometeren fredag til seier. Hun hentet inn ledende Larissa Lazutina 1,6 kilometer før mål da den russiske jenta sto for et klønete fall i en slak sving.

Trolig ville Belmondo vunnet selv om Lazutina hadde holdt seg på beina.br>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!