Norsk skrekkstart: Sviktet i VM-drama mot Russland

Nedtur i åpningskampen.

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Russland 25-26 (11-14)

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge tapte åpningskampen i VM med 25-26 mot Russland.

Alt lå til rette for en jevn og spennende VM-premiere mot den tidligere håndball-stormakten.
 
Og det ble en thriller foran et nesten fullsatt Arena Nord i Frederikshavn. Men det ble også en gedigen norsk nedtur.

- Det er surt å ikke få ett poeng. Hvis vi holdt dem under 25 mål, ville vi vunnet. Litt det tekniske og gode skuddsjanser som skal i mål, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

- Jeg er fornøyd med Kari (Grimsbø) og forsvaret i perioder. Forsvaret, midtforsvaret, tar et stort steg i riktig retning. Et type forsvar som ikke alle våre håndterer, og det kan ha kostet oss.

- Det er irriterende at det ikke holder. Veldig irriterende. Jeg synes vi spiller bra i perioder, men vi spiller ustabilt. Det blir tungt å jage hele kampen, det er det vi gjør. Vi har litt å gå på, sier kaptein Stine Bredal Oftedal.

Dramatikk Med sju minutter igjen av kampen - på stillingen 20-23 tok Norge timeout.

- Det handler om å komme seg opp. Ingen stikker på retur, sa Thorir Hergeirsson til spillerne.

Og da våknet det norske laget. Tre raske scoringer av Veronica Kristiansen, Camilla Herrem og Camilla Herrem sendte håndballjentene tilbake og plutselig sto det 23-23.

Men i sluttminuttene var det russerne som var effektive og vant.

Kari A. Grimsbø i det norske målet sto en god annen omgang:

- Vi leder i målvaktskampen, men ikke kampen. Det er ikke ofte å se, sier TV 2s Harald Bredeli på direkten.
Solid start Det ble en tett og jevn åpning på kampen der lagene fulgte hverandre tett. Norge var oppe i en 4-2-ledelse og holdt avstanden på to mål i noen minutter.

Russland hentet seg derimot inn i igjen og lagene fulgte hverandre som skygger utover i 1. omgang.

Etter 21 minutter var stillingen 10-10.

Så kastet Nora Mørk vekk en angrepsball og russerne gikk opp i 11-10. Da valgte landslagstrener Thorir Hergeirsson å ta kampens første timeout. Det var første gang russerne hadde vært i ledelsen.

Det norske laget mistet flyten og gjorde flere angrepsfeil spesielt ved Veronica Kristiansen som var uheldig ved to anledninger. Fire angrep på rad endte med norsk miss.

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det utnyttet Russland som økte ledelsen til 13-10.

Til pause var Norge i trøbbel og lå under 11-14. I løpet av de siste ni minuttene av omgangen scoret Norge bare ett mål.

Slo tilbake 2. omgang startet med en rask scoring fra Heidi Løke og en 7-meter redning fra Kari A. Grimsbø - og strafferedningen var det som ga Norge ny giv.

De norske spillerne hentet opp den russiske ledelsen og 12 minutter ut i omgangen var stillingen 19-19.

Men de norske jentene slet med å ta styringen og to straffebom av Nora Mørk og Mari Molid gjorde at det ble noen tunge minutter.

Med ni minutter igjen av kampen var russerne oppe i 22-20 og det norske angrepsspillet sviktet. I sluttminuttene våknet derimot det Norge, men det holdt ikke.

Dermed tapte Norge 25-26 i åpningskampen.

Alle klare Flere nordmenn var hindret fra å reise til Frederikshavn på grunn av uværet, men det er likevel de norske fargene som preget intime Arena Nord i kystbyen på VMs første dag.

Usikkerhet rundt Nora Mørks sykdom preget troppen i går, men målmaskinen fra Larvik var tilbake og viste seg fram på dagens treningsøkt før kampen.

Norge tok et sterkt EM-gull i Ungarn for nøyaktig ett år siden og starten på VM-gullet. Håndballjentene har bare to VM-gull fra tidligere: 1999 på hjemmebane og fra Brasil i 2011.

Norge — Russland 25-26 (11-14)

2200 tilskuere

Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg — Mari Molid, Veronika Kristiansen 4, Heidi Løke 5, Stine Skogrand 3, Nora Mørk 6, Stine Bredal Oftedal 3, Linn Jørum Sulland, Pernille Wibe, Betina Riegelhuth, Amanda Kurtovic 1, Camilla Herrem 3, Sanna Solberg, Marta Tomac.
Toppscorer Russland: Anna Vjakhereva 9.
Dommere: Horvath/Marton, Ungarn.
Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Russland 6 x 2 min.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer