Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk skrekktakling vekker oppsikt: - Det verste jeg har sett

15-åring stygt kvestet i 5. divisjon. - Hjertet mitt blør, sier dommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det oppsto stygge scener da Akershus-klubbene Aurskog-Høland FK 2 møtte Aurskog/Finstadbru (AFSK) til kamp i 5. divisjon i går kveld.

Aurskog-Høland vant 2-1, men det var ei brutal takling som stjal all oppmerksomheten.

- Jeg har sett mye fotball, men dette er det verste jeg har sett på ei fotballbane, sier Aurskog-Høland-trener Gjermund Ottesen til Dagbladet torsdag morgen.

Treneren sikter til AFSK-spiller Ayoub Blomberg (24) som meier ned motspiller Marius Kolstad (15). Blomberg tar sats med to strake bein og hopper inn i Kolstad.

Dommer Eddie Olav Dysterud ledet oppgjøret i går kveld og var aldri i tvil.

- Jeg gir rødt kort for taklinga. Resten kommer til å stå i rapporten min som sendes til kretsen og NFF. Jeg må innrømme at fotballhjertet mitt blør da jeg ser sånt. Jeg har spilt fotball i 40 år og dømt i 10 år. Dette er det verste jeg har sett, sier Dysterud til Dagbladet.

Får refs Taklinga har fått oppmerksomhet blant flere sportsprofiler på sosiale medier:

- Sjokkerende overfall i norsk 5. divisjon. Ikke pent! skriver fotballskribent og tidligere sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen.

- Snakk om å miste det!!! Sinnssykt takling! Hvordan gikk det med han som ble taklet? skriver TV 2s Jesper Mathisen.

- Hører jo at beinet brekker. Grusomt, skriver tidligere landslagsspiller Tore Pedersen.

- Her kan vel karrierelang karantene forsvares? skriver håndballandslagets målvakt Ole Erevik.

Uviss skade Trener Gjermund Ottesen håper nå at Blomberg får en passende straff.

- Det så absolutt ikke bra ut. Nå håper vi bare alt går bra med spilleren. Kneet er fortsatt veldig hovent og han må nok vente litt før han vet hvor ille det er. Han vil snart bli undersøkt, sier trener Ottesen.

- Det var noen stygge episoder også etter at spilleren var utvist. Han ville ikke gå av banen. Trenerne (hos motstanderen) sa de var lei seg i går. Jeg håper han må sone mange kamper. Slikt hører ikke hjemme på ei fotballbane, sier Ottesen til Dagbladet.

- Hva skjedde før taklinga?

- Dette er et nabooppgjør og det var litt drittslenging begge veier. Jeg kan ikke svare på hvorfor han takler så stygt, sier Ottesen.

I kampreferatet på Indre.no skildres hendelsen slik:

«Ayoub Blomberg tapte først en duell og så kastet seg inn med to strake bein i knehøyde på unge Marius Kolstad. Kolstad gikk ned med et skrik og spillerne stormet rundt Blomberg. Det ble nok sendt noen kraftige meldinger før Blomberg skriker at han skal ta Fredrik Sether. AFSKs spillere klarte å holde unna en meget aggressiv Blomberg. Han ble ledet inn i garderoben av AFSKs hjelpetrener Bjørn Ivar Bergerud».

Intern sak Styrelederen i Aurskog/Finstadbru beklager på vegne av klubben.

- Vi tar fullstendig avstand fra sånn oppførsel. Det er det ingen tvil eller diskusjon om. Dette blir en intern sak hos oss og vi skal selvsagt lytte og høre på hva Fotballforbundet eventuelt sier. Spilleren angrer dypt på taklinga og har det vondt i dag, sier styreleder Roy Labahå Tuhus til Dagbladet.

- Får spilleren fortsette i klubben?

- Det kan jeg ikke si noe om nå. Det jeg kan si er at Aurskog/Finstadbru som klubb ikke vil bli forbundet med slike saker, sier Tuhus.

- Hva synes du om taklinga?

- Taklinga er hodeløs. Det er alle enige om. Det skjedde mye i løpet av denne kampen, både taklinger og usportslig prat som ikke burde skjedd. Det kokte over for begge lagene, sier Tuhus.

Ayoub Blomberg kom til Aurskog/Finnstadbru før denne sesongen. Ifølge klubben selv har AFSKs fotballgruppe har vært i direkte dialog med Aurskog-Høland FK og den skadde spilleren.

Ayoub Blomberg har ikke besvart Dagbladets henvendelse torsdag formiddag.

Hele situasjonen kan du se på denne YouTube-kanalen, filmet av Steinar Pedersen.

Hele Norges coronakart