Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupsprinten i Falun

Norsk skuffelse i Falun

De norske ble parkert i finalen, etter en semifinale full i dramatikk.

INGEN PALLPLASS: Hverken Maiken Caspersen Falla eller noen av de andre norske klarte å ta en pallplass. Foto: NTB/Scanpix
INGEN PALLPLASS: Hverken Maiken Caspersen Falla eller noen av de andre norske klarte å ta en pallplass. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Svenskene hadde levert seier tre år på rad på hjemmebane i Falun foran dagens sprint, og skuffet heller ikke denne gangen.

Linn Svahn var desidert sterkest i finalen. Maiken Caspersen Falla ble beste norske på 5.-plass, mens Astrid Urenholt Jacobsen ble hektet av i finalen og ble nummer seks.

De var de to eneste norske som tok seg til finalen, som endte i skuffelse.

- Som Gunde gjorde i 84 og 95 gjør Linn det nå! Det svenske publikummet fortjener og trenger en seier på hjemmebane, sa NRK-kommentator Torgeir Bjørn i det Svahn gikk i mål.

- Maiken var tøff. Hun hadde en vanskelig posisjon, og forsvant litt mot slutten. Astrid var litt kokt allerede i den første motbakken, sa Bjørn videre om de norske.

Dramatikk

Maiken Caspersen Falla måtte være avhenigig av tid for å ta seg til finalen, mens Therese Johaug kom til kort i sitt heat.

Astrid Utenholt Jacobsen ble tatt igjen på oppløpet, men rakk akkurat å stikke fram skoa til å sikre fotofinish om andreplassen i sitt semifinaleheat.

Det var så jevnt mellom henne og amerikanske Caldwell at det tok flere minutter før avgjørelsen kom.

Juryen klarte ikke skille de to, og dermed fikk begge stille i finalen.

- Dette er sjelden vare, sa NRK-kommentator Jann Post.

Det gjorde at Falla måtte starte bak de andre, ettersom det ikke er sju startspor.

Det satte nok sine spor, og hun klarte altså ikke å henge med helt inn.