Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk slakt av Kalla etter bruddet: - Får ikke trene med oss

Vidar Løfshus kritisk til at Sverige-stjerna bryter med landslaget.

SATSER SELV: Svenske Charlotte Kalla bryter med det svenske langrennslandslaget og skal satse med et eget opplegg fram mot VM neste år.
Foto Maja Suslin / TT
SATSER SELV: Svenske Charlotte Kalla bryter med det svenske langrennslandslaget og skal satse med et eget opplegg fram mot VM neste år. Foto Maja Suslin / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charlotte Kalla (28) bryter med det svenske langrennslandslaget og vil satse privat den neste sesongen.

Norges sportssjef på langrennslandslaget, Vidar Løfshus, er kritisk.

- Hun gjør noe dumt for seg selv, noe dumt for hele Sverige. Vi i Norge har tro på landslagsmodellen og alle våre erfaringer tyder på at løpere utvikler seg best i et kollektiv og på et landslag, sier Løfshus til Dagbladet.

Charlotte Kalla har nylig avsluttet en tung sesong, og slet med å levere toppresultater.

Ikke velkommen Løfshus mener likevel det neppe er noen fordel - eller gir bedre form - å prøve et opplegg utenfor landslaget.

- Nei, jeg er ikke enig, men Kalla har vel gjort sine konklusjoner. Kalla må få gjøre som hun vil, men vi på det norske landslaget er helt klare på at alle presterer best når de jobber sammen som et lag. Kalla viser at hun ikke ønsker å bidra til det. Jeg synes synd på det svenske landslaget, og landslagssjef Richard Grip hadde nok ønsket seg en bedre start på sesongen, sier Løfshus.

Kalla har ved flere anledninger trent med det norske landslaget. Nå blir det slutt på samarbeidet.

KRITISK: Norges sportssjef Vidar Løfshus mener langrennsløpere bør holde seg på landslaget. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITISK: Norges sportssjef Vidar Løfshus mener langrennsløpere bør holde seg på landslaget. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Nå blir det ikke noe mer samarbeid mellom Norge og Kalla, men vi er åpne for å samarbeide med det svenske landslaget. Skal løpere være med oss på treninger, så må det komme en henvendelse fra et skiforbund eller et landslag. Det skjer neppe nå da Kalla bryter med Sverige, sier Løfshus.

Seinest i februar i år fridde den norske landslagsledelsen til den svenske stjerna og tilbød seg å hjelpe Kalla med å komme tilbake i form.

I september 2012 bodde Kalla og Bjørgen sammen for å dele erfaringer.

- Både Charlotte og vi har nytte av å utveksle litt erfaringer, og jeg ser ingenting galt med det. Charlotte er en god venn og en fantastisk jente. Jeg vil bare at hun skal lykkes, sa Bjørgen i 2012.

Nå blir det derimot trolig slutt på samarbeidet, skal vi tro den norske sportssjefen.

Trenger forandring Kalla selv forklarer valget sitt slik:

- Jeg vil prøve noe nytt i karrieren min. Etter ti år i landslaget er jeg nå klar for å gjøre forandringer og følge et opplegg jeg har sterk tro på. Jeg tror at resultatet av samarbeidet med min personlige trener Magnus Ingesson blir bedre om vi kontinuerlig kan treffes for å følge meg opp, planlegge og jobbe med teknikken min, sier Kalla i en pressemelding fra det svenske skiforbundet. 

Kalla møter forståelse for valget av langrennssjef Johan Sares i forbundet. 

- Selvfølgelig skulle vi gjerne hatt Charlotte med i landslagets treningsgruppe, men vi forstår valget hennes og støtter henne i den satsingen hun selv føler at hun må gjøre. Alle vil ha Charlotte Kalla i sin beste form til vinteren, og er det et eget opplegg som kreves for å få til det må vi bare respektere at hun velger det. Sammen skal vi selge oss dyrt i Lahti, sier Sares i den samme pressemeldingen.

PS: Her hjemme i Norge så har Petter Northug tidligere gjort det samme som Kalla. Northug har et eget privatlag, men representerer Norge i verdenscup og i mesterskap. Northug fikk sitt privatlag i 2013.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!