Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk slalåmbragd: To nordmenn suverent i tet

Kristoffersen og Foss Solevåg ydmyket Hirscher.

LEDER: Henrik Kristoffersen har en suveren ledelse før finaleomgangen i slalåm i i Val d'Isère. Overraskelsesmannen Sebastian Foss Solevåg er den eneste som er i nærheten. Foto: MICHAEL MADRID -USA TODAY Sports
LEDER: Henrik Kristoffersen har en suveren ledelse før finaleomgangen i slalåm i i Val d'Isère. Overraskelsesmannen Sebastian Foss Solevåg er den eneste som er i nærheten. Foto: MICHAEL MADRID -USA TODAY Sports Vis mer

(Dagbladet): De norske ungguttene Henrik Kristoffersen (21) og Sebastian Foss Solevåg (24) leder 1. omgangen i slalåm helt suverent i Val d'Isère.

Kristoffersen kjørte som startnummer én og visste ingenting om hvor eventyrlig godt han hadde kjørt da han kom i mål. Faktisk ristet 21-åringen fra Rælingen på hodet etter målgang.

Det hadde han ingen grunn til, for Kristoffersen var i en egen klasse og har 31 hundredeler å gå på til ålesunderen Foss Solevåg før finaleomgangen. Foss Solevåg har bare vært på pallen én gang tidligere i karrieren, i Zagreb i januar forrige sesong, men kjørte sin livs beste 1. omgang.

Nå har den norske duoen, som normalt sett er beste i finaleomgangen, et oppsiktsvekkende stort forsprang til konkurrentene. Nærmeste utlending er Alexis Pinturault hele 79 hundredeler bak suverene Kristoffersen.

- Det er ikke langrenn. Det er alpint. Dette er jo utklassing. Det er eksepsjonelt bra, ropte NRK-kommentator Andreas Toft.

Hirscher floppet Verdens normalt sett beste slalåmkjører - verdenscupleder Marcel Hirscher - er vanvittige 1,66 sekunder bak Kristoffersen og altså langt over sekundet bak Foss Solevåg.

Utklassingen av østerrikeren er utvilsomt et slalåmsjokk, og Hirscher virket helt forundret over den uforståelige tidsavstanden da han passerte målstreken.

Julien Lizeroux er nest beste utlending på 4. plass, 99 hundredeler bak Kristoffersen. Felix Neureuther, Hirscher og resten av verdensstjernene er med andre ord over sekundet bak det norske vidunderbarnet.

Jonathan Nordbotten kjørte i mål til 17. plass fra startnummer 30.

OVERRASKET STORT:
Sebastian Johan Foss Solevåg er på en soleklar 2. plass før finaleomgangen i slalåm og styrer mot karrierebeste.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERRASKET STORT: Sebastian Johan Foss Solevåg er på en soleklar 2. plass før finaleomgangen i slalåm og styrer mot karrierebeste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media