SUVEREN: Silje Norendal under slopestyle-finalen i de europeiske Winter X-Games i franske Tignes i dag. 19-åringen utklasset konkurrentene. Foto: JEAN PIERRE CLATOT, AFP / NTB SCANPIX
SUVEREN: Silje Norendal under slopestyle-finalen i de europeiske Winter X-Games i franske Tignes i dag. 19-åringen utklasset konkurrentene. Foto: JEAN PIERRE CLATOT, AFP / NTB SCANPIXVis mer

Norsk slopestyle-gull i X-Games Europa

Silje Norendal (19) utklasset konkurrentene.

Snowboarderen Silje Norendal (19) utklasset konkurrentene og sikret gull i slopestylefinalen i X-Games Europa fredag.

Kongsbergjenta ledet hele veien etter å ha plukket 90 poeng for sitt første forsøk finalen. I neste forsøk kjørte hun enda bedre og ble belønnet med 93 poeng.

- Jeg er glad for at jeg landet to gode forsøk. Det har jeg hatt problemer med i år. Jeg er bare veldig glad, sa Norendal til NRK etter konkurransen.

- BARE VELDIG GLAD: Gulljenta etter finalen. Foto: JEAN PIERRE CLATOT, AFP / NTB SCANPIX
- BARE VELDIG GLAD: Gulljenta etter finalen. Foto: JEAN PIERRE CLATOT, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Det holdt til klar seier foran den amerikanske stjernen Jamie Anderson. Hun oppnådde 85,66 for sitt andre forsøk og måtte ta til takke med sølvet.

Gledelig var det også for norske snowboardtilhengere at Kjersti Buaas knep bronsemedaljen i franske Tignes. Hun kjørte seg opp på seierspallen med 82,66 poeng i siste forsøk.

Begge de norske jentene forbedret sine resultater fra samme konkurranse i fjor. Da tok Norendal sølv og Buaas 6.-plass. Norendal mener det var godt for de norske jentene å vise verden hva de duger til.

- Hele året har vært utrolig bra for alle jentene. Alle har utviklet seg, og vi har virkelig lyst til å vise hva vi kan. Å komme hit og vise at vi har utviklet oss så mye er så morsomt, sa hun.

(NTB)

NORSK BRONSE: Kjersti Østgaard Buaas (31) sikret to norske jenter på pallen. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT, AFP / NTB SCANPIX
NORSK BRONSE: Kjersti Østgaard Buaas (31) sikret to norske jenter på pallen. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT, AFP / NTB SCANPIX Vis mer