Norsk snøbrett-triumf

Halvor Lunn til topps i halfpipen i Sveits.

(Dagbladet.no:) Det ble en god norsk torsdag i sveitsiske Leysin, der snowboardeliten er samlet til World Cup-konkurranser.

Halvor Lunn fra Kongsberg vant mennenes halfpipe, med Fredrik Austbø på fjerdeplass. Seieren var Lunns første i verdenscupen, og han rykker dermed opp på 12.plass på sammenlagtlista.

25-åringen manglet før dagens renn en plassering blant de ti beste i et verdenscuprenn for å få OL-billett til Torino, og kan nok regne med å måtte pakke bagen og prøve på seg karrierens andre OL-antrekk etter dagens prestasjon.

- Nå håper jeg på å få utvidet OL-troppen vår, sier landslagstrener Petter Levin til Norsk Snowboardforbunds hjemmesider.


Stortalent
Fredrik Austbø fra Stavanger imponerte nemlig også i dag, 17-åringens fjerdeplass beviser at han er i verdenstoppen, mener sjefen.

- Både Halvor og Fredrik har bevist at de har noe i OL å gjøre, sier en storfornøyd Levin i Sveits.

Kim Christiansen, Daniel Franck og Kjersti Ø. Buaas har allerede fått klarsignal om OL-deltakelse, og hvis denne framgangen fortsetter kan det bli et morsomt norsk snøbrett-OL. OL-klare Buaas er på treningsleir og var ikke med i dagens konkurranse, Anne Molin Kongsgaard ble bare nummer 20.

De olympiske snowboardbakkene ligger i Bardonecchia, og allerede på lekenes andre konkurransedag skal det kåres en mester i herrenes halfpipe. World Cup-konkurransene i halfpipen i Leysin fortsetter i morgen.

GLADE GUTTER: Norske Halvor Skramstad Lunn (midten) vant dagens verdenscuprenn i halfpipe i Sveits. Det betyr trolig OL-billett for 25-åringen. Foto: AP/SCANPIX
GLADE GUTTER: Norske Halvor Skramstad Lunn (midten) vant dagens verdenscuprenn i halfpipe i Sveits. Det betyr trolig OL-billett for 25-åringen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer