Norsk snowboard-stjerne har brukket ryggen for andre gang

Ligger på sykehus i Australia.

BRAKK RYGGEN: Torstein Horgmo ligger på sykehus i Australia. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BRAKK RYGGEN: Torstein Horgmo ligger på sykehus i Australia. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Den norske snowboardstjerna Torstein Horgmo (28) har brukket ryggen for andre gang, men har heldigvis full førlighet i både armer og bein.

På Instagram har Horgmo lagt ut et bilde fra et sykehus i Australia, hvor det norske snowboardlandslaget den siste måneden har oppholdt seg.

«Noen ganger må du brekke ryggen for å forstå hvor mye du elsker å drive med snowboard», skriver Horgmo i bildeteksten.

Landslagssjef Thomas Harstad opplyser at ulykken skjedde i forrige uke og at Horgmo har ligget på sykehus siden.

- Torstein har fått en skade i ryggen, dessverre. Det er et kompresjonsbrudd. Han ligger nå på sykehuset i Canberra. Det har vært litt uvisshet rundt bruddet, men ut fra MR-bildene ser det ut som det er et stabilt brudd, noe som er positivt, sier Harstad til Dagbladet.

På treningsleir Mens majoriteten av landslaget dro hjem fra Australia kort tid før uhellet, ble blant andre Horgmo igjen for å trene i det som blir ansett for å være verdens beste snowboardpark.

Uhellet inntraff helt på tampen av samlinga. Nå venter 28-åringen, som regnes som en av snowboard-sportens aller største profiler, på klarsignal til å kunne bli fraktet hjem til Norge.

- Det ser nå ut som Torstein kan fly hjem om ikke så lenge, men han venter på noen endelige svar der nede. Vi vet ikke så mye mer, heller ikke hvor lang tid det vil ta før han er tilbake i trening. Det er et brudd i ryggen, så det er jo alvorlig, sier Harstad.

En skade er aldri beleilig, men med bare fem måneder igjen til X Games i Oslo kan Horgmo være i tidsnød. Landslagssjefen har imidlertid tro på at en av Big Air-konkurransens største favoritter rekker mesterskapet.

- Nå er ikke snowboard som langrenn, hvor folk er soleklare medaljekandidater, men statistisk sett skal vi ligge godt an både med Torstein og Ståle Sandbech, men det svekker selvfølgelig sjansene våre om Torstein ikke rekker X Games.

Trodde karrieren var over Det er ikke første gang Horgmo er uheldig og brekker ryggen. Første gang det skjedde var i 2007. Da falt han stygt i forsøket på en frontside 1080 i Sveits. Etterpå uttalte han at han trodde karrieren var over.

Horgmo kom imidlertid raskt tilbake, og har etablert seg som en av verdens fremste snowboardere. 28-åringen har blant annet tre gull og to sølv fra åtte deltakelser i prestisjefylte X Games.

- Det er nok bare tilfeldigheter som gjør at det skjer for andre gang. Såvidt jeg vet er dette et brudd på et annet sted i ryggen enn sist. Forrige gang kom han seg veldig godt etter skaden. Torsteins gjennombrudd kom faktisk sesongen etter det bruddet. Vi kan håpe at han klarer noe lignende denne gangen, sier Harstad.

Horgmo skulle også deltatt i OL i Russland i februar i fjor, men brakk da kragebeinet på trening i Sotsji like før lekene startet.