Norsk sølv etter kanonløp

NOZAWA ONSEN (NTB): De norske gutta lå dårlig an i skiskyting stafett. Men nok en gang gikk Ole Einar Bjørndalen et kanonløp på siste etappe og gikk Norge inn til sølvmedaljer.

Yngstebror Bjørndalen beviste nok en gang at han er verdens raskeste skiskytter.

- Jeg er fornøyd, tyskerne var rett og slett for gode i dag. Vi tapte det som etter hvert ble en ren skytekonkurranse. Det er for mye med sju ekstraskudd på en stafett, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Skuffet

Med litt bedre skyting ville det norske laget hatt en klar gullsjanse. Ett ekstraskudd tilsvarer ca. 10 sekunder.

- Jeg synes jeg gjorde et ålreit løp, men ekstraskuddene ødela. Mot slutten gikk det litt tungt, det var skikkelig bløtt i sporet, sa Gjelland til NTB.

- Jeg er skuffet, dette var ikke bra nok. Jeg gjorde et av sesongens dårligste løp, sa en skuffet Dag Bjørndalen til NTB etter at han hadde sendt lillebror Ole Einar avgårde.

Han knep en plass på stafettlaget foran nesen på en meget skuffet og sint sprint-sølvvinner Frode Andresen. Presset og fallhøyden var derfor stor. Uenigheten om laguttaket blir ikke mindre nå. Andresens fart ble ofret mot det lagledelsen mente var Dag Bjørndalens pålitelighet på standplass.

Sterk Fischer

Dag Bjørndalen gikk ut minuttet bak Fischer, som ved hjelp av god fart i sporet økte ledelsen gradvis for Tyskland. Etter to ekstraskudd på liggende, feide han ned alle blinkene på stående og var godt foran Russland, Hviterussland og Norge ved veksling.

(NTB)

<B>GIKK PÅ SKI INN TIL SØLV: Det gikk dårlig med skytingen i dag, men de gikk godt på ski og sikret seg dermed sølv i skiskyting stafett.