Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk sølv etter tysk kollaps

Johannes Thingnes Bø var nådeløs da tyske Benedikt Doll måtte ut i strafferunde på VM-stafetten.

NÅDELØS: Johannes Thingnes Bø var nådeløs da tyske Benedikt Doll måtte ut i strafferunde på VM-stafetten. Vis mer

ANTERSELVA / OSLO (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø hadde et tøft utgangspunkt på ankeretappen. Vetle Sjåstad Christiansen måtte ut i en strafferunde på den første etappen, og både Johannes Dale og Tarjei Bø brukte flere ekstraskudd.

Thingnes Bø gikk ut drøye minuttet bak Tyskland og Frankrike i tet, og hadde 17 sekunder ned til Slovenia på fjerdeplass.

Skulle han forsøke å safe inn medalje eller ofre alt for gull?

Svaret sa seg vel selv …

Sikret sølv

Verdens beste skiskytter de siste åra klinket selvfølgelig til. Dessverre ble det en tøff liggende skyting. To ekstraskudd gjorde at avstanden forble ett minutt opp til de to foran.

Noe måtte skje.

Flaks det er skiskyting.

På den siste, stående skytingen var det Frankrike som var sterkest. Fillon Maillet sikret gull, men Benedikt Doll fikk det tøft. Tyskeren bommet fire ganger og måtte ut i strafferunde. Johannes Thingnes Bø takket, tok et ekstraskudd og bukket.

Ut fra siste skyting var han fem sekunder bak Tyskland. Det var spist opp i løpet av noen hundre meter, og på den siste runden var Thingnes Bø i en egen klasse.

Han dro fra Doll og sikret norsk sølv bak Frankrike.

- Jeg trodde vi kom på tredje da jeg gikk ut. Vi var avhengig av strafferunde foran, og den muligheten kom. Vi fortjente ikke noe mer enn sølv i dag, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Han fortsetter:

- Vi var under par i dag. Jeg gikk en ok, men måtte ha tre ekstraskudd. Jeg tror de andre føler på det samme. Vi må være fornøyd med sølv i dag.

JUBEL: Quentin Fillon Maillet sikret gullet for Frankrike. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Quentin Fillon Maillet sikret gullet for Frankrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det mener også storebror Tarjei, selv om han gjerne skulle hatt en annen valør på medaljen.

- Vi er alt i alt godt fornøyde med sølv. Men vi hadde nok ikke tatt imot sølvet om vi hadde fått tilbudet om det på forhånd. Vi gikk for gull, og det var det som var målet. Men vi ble slått, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Han forteller at hans egen etappe ikke ble helt som han hadde håpet.

- Det ble et litt annet sceneario enn vi trodde. Jeg lå pluss-minus et sekund eller to innafor. Jeg fikk ikke gjort noen stor forskjell, men heldigvis sprakk tyskeren. Da kunne Johannes gå oss inn til sølv.

Lettet

En som pustet ekstra lettet ut etter dagen stafett var nok Vetle Sjåstad Christiansen.

Han var langt fra fornøyd med egen innsats:

- Det var pest og kolera som gikk gjennom hodet mitt etter den første etappen. Det var den verste dagen i mitt skiskytterliv. Jeg tar på meg min del av skylda for den dårlige starten, sier Christiansen til Dagbladet.

- Hva går gjennom hodet ditt da?

- Jeg tror ikke de ordene egner seg på noen som helst form for TV. Jeg er skuffet over meg selv. Jeg burde gjøre det bedre.

Hele Norges coronakart