Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk sølv-feiring uten flagg

Kjersti Tysse Plätzer vant kappgang-sølvet ingen nordmenn hadde ventet i natt. Men da hun skulle gå æresrunde fant hun ikke noe norsk flagg på stadion. - Rart at ingen hadde det med, sa norges nye OL-heltinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet hadde Kjersti med seg mor og far, mannen og treneren Stephan og datteren Kiara (3). I følge sølvjenta var det først etter at hun fikk datteren at det ble fart i treningen.

- Etter at jeg fikk Kiara i 1997 har jeg trent målbevisst. Jeg har unngått skader og sykdom, og den siste sesongen har treningsinnsatsen vært 25 prosent større en tidligere.

Bergensjenta Kjersti Tysse Plätzer bruker også det å få datteren som perspektiv på den lidelsen hun utsetter kroppen for under 20 kilometer kappgang:

- Etter å ha vært gjennom en fødsel som varte i 18 timer er det i grunnen bare kos å gå en 20 kilometer på halvannen time i OL, sier hun.

Konkurrentene disket

Sølvet ble et faktum etter at tre av konkurrentene foran henne ble disket mens de ledet. Den siste av dem, hjemmehåpet Jane Saville, holdt til 200 meter før mål. Den australske jenta ble stoppet midt i innspurten og fraktet strigråtende ut av løpet.

- Det var deilig å se den ene kineseren bli tatt ut, og så italienske Perroni. Da den australske løperen ble tatt ut så tenkte jeg «jaa, sølv!», sa Tysse Plätzer til NRK.

Men hun har også medfølelse for konkurrentene:

- Ja, stakkars, jeg synes jo synd på dem.

Det var bare kinesiske Wang Liping 1.29,05 som klarte å gå lovlig til mål før den norske sølvvinneren, med 28 sekunders ledelse.

Grønn feiring

Kjersti Tysse Plätzer hadde ikke feiringen ferdig planlagt da hun gikk i mål, men hn ting var hun nødt til:

- Jeg må nok en tur til frisøren for å farge håret grønt. Det har jeg lovet å gjøre dersom det ble medalje. Faren min må nok også bli med på den turen, for han sa at hvis håret mitt ble grønt, skulle hans bli rødt. Nå slipper han ikke unna, sa Kjersti Tysse Plätzer i følge NTB.

FAKTA

Kjersti Tysse Plätzer

Født: 18. januar 1972 i Bergen

Klubb: Søfteland

Sivilstand: Gift med Stephan Plätzer (trener)

Barn: En datter, Kiara 3 år

Høyde: 173 cm

Vekt: 55 kg

Hobby: Glad i å lage mat og å lese

Beste prestasjoner: OL-sølv 20 km 2000, 9. plass VM 1999 (Sevilla)

Personlige rekord 20 km: 1.27.53.

SØLVJENTA: Kjersti Tysse Plätzer tok sølv i kappgang.