Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk sølv i snøbrett-VM

Den norske boardercross-kjøreren Tor Bruserud (26) vant sølv i snøbrett-VM i dag. Nordmannen hadde bare snøbrettlegenden Shaun Palmer fra USA foran seg.

Forhåndsfavoritten Palmer ledet finaleomgangen fra start til mål, mens Tor Bruserud hadde mer enn nok med å holde de øvrige finalistene bak seg. Treer ble svenske Pontus Staalklo.

- Palmer fant den optimale linja, og jeg skjønte etter hvert at sjansene for å slå ham var små. I stedet fokuserte jeg på å holde de andre kjørerne bak meg. Staalklo kom voldsomt mot slutten, det var ikke altfor mye som skilte oss, sa en svært fornøyd Bruserud.

Tor Bruserud vant sølv også i EM i Leysin for to uker siden. Men sølvmedaljen i tidenes første VM i boardercrossere verdsetter han langt høyere.

Håp om seier

- EM var bare en oppkjøring til dette mesterskapet. At det ble sølv er jeg fornøyd med, selv om jeg hadde et håp om seier. På den annen side unner jeg Shaun Palmer gullmedaljen. Han er en legende innen denne idretten, sa den 26 år gamle Jessheim-mannen.

Ernst Christian Thue fulgte opp med femteplass, mens Børre Bie-Larsen ble nummer 10. Arild Brun Kjeldaas endte på 19. plass.

(NTB)

I MÅL: Tor Bruserud (22) i lufta på vei over mållinja etter suverene Shaun Palmer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media