Norsk sølv og bronse i sandvolley

- Vi er svært godt fornøyde.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen feiret EM-sølvet som om de skulle vunnet hele turneringen. For det norske sandvolleyparet var andreplassen en opptur.

- Vi har spilt mange gode kamper i denne turneringen, og er svært godt fornøyd med det vi har prestert, sa Nila Håkedal til NTB etter finaletapet for Sara Goller og Laura Ludwig fra Tyskland, med settsifrene 0-2 (24-26, 20-22).

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen har en god historie fra EM-sluttspillene den siste tiden. Både i 2006 og i 2007 ble det bronsemedalje.

- Det var en jevnspilt finale og vi hadde noen gode muligheter til å avgjøre. Men de tyske jentene var tøffe, spesielt på servene, sa Håkedal.

Hun sier at de foreløpig ikke har fått analysert finalekampen, og at det derfor er for tidlig å si akkurat hva de skulle gjort bedre for å gå helt til topps i turneringen.

- Det som kanskje utgjorde noe av forskjellen var vårt harde program de siste dagene. Tyskerne spilte færre kamper enn oss og fikk mer hvile, sa hun.

Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide vant bronsekampen mot det tyske paret Stephanie Pohl/Okka Rau.

(NTB)

NEST BEST: Nila Håkedal (blått) og Ingrid Tørlen vant den helnorske semifinalen tidligere i dag, men ble et nummer for små i finalen. Foto: Marcus Brandt, EPA/Scanpix
NEST BEST: Nila Håkedal (blått) og Ingrid Tørlen vant den helnorske semifinalen tidligere i dag, men ble et nummer for små i finalen. Foto: Marcus Brandt, EPA/Scanpix Vis mer
Norsk sølv og bronse i sandvolley