Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk speedway- fører drapstruet

Byttet lag i Polen, fansen i harnisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske speedway-føreren Rune Holta ble drapstruet etter at han byttet lag i Polen.

Det er til Stavanger Aftenblad at Holta sier at han er blitt drapstruet. Til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) utdyper han trusselen.

– Dagen før nyttårsaften signerte jeg kontrakt med en nytt lag i Polen, og det falt tydeligvis ikke i god jord for enkelte. For et par dager siden kom det en drapstrussel i gjesteboken min på internett, og vi valgte å fjerne hele boken. Jeg vil ikke si noe om den konkrete trusselen, men jeg tar ikke dette veldig alvorlig. De fleste av fansen støtter avgjørelsen min om å bytte lag, og jeg trenger på ingen måte noen livvakter, sier en smilende Holta til ANB.

Ny giv

Speedway er svært populært i Polen, og Holta har kjørt for et lag i Czestochowa i sju år.

– Jeg har vært lenge der, og følte at jeg trengte nye impulser. Jeg tror jeg får ny giv i Rzeszow, som på ingen måter er en erkerival til Czestochowa, sier Holta.

Det er vanlig med opp til 20.000 tilskuere på speedway i Polen, og Holta er en av heltene.

– Speedway betyr enormt mye for folk her, og det engasjerer publikum som lever og ånder for sporten. Så at noen går over grensen får vi leve med. Rundt 95 prosent av innleggene i gjesteboken min var positive, sier Holta.

DRAPSTRUET: Rune Holta ble drapstruet på sin egen hjemmeside. Foto: Scanpix
DRAPSTRUET: Rune Holta ble drapstruet på sin egen hjemmeside. Foto: Scanpix Vis mer

Mishandlet

Rogalendingen ble i sommer mishandlet av flere polske konkurrenter under et løp. Holta og Krzysztof Kasprzak krasjet, og havnet i beskyttelsesgjerdet. Broren og faren til Kasprzak angrep Holta med spark og slag, og nordmannen fikk både brudd i nese og hånden.

– Saken ruller fortsatt videre i det polske rettssystemet. Når den kommer opp for retten er ikke godt å si, sier Holta.

Norges ener i speedway har base i Polen, men kjører også for et svensk lag. Eliteserien i Polen starter i slutten av mars, mens den svenske toppserien tar til i mai. Men Holta har ikke fått plass i den ypperste serien, grand prix-rundene.

– Seks førere ble nominert til grand prix, men jeg var ikke blant disse. Ergerlig, ettersom jeg var foran alle disse seks førerne på rankinglistene. Jeg mistenker at dette har noe å gjøre med at jeg kommer fra Norge. I etterkant har det blitt så mye bråk av disse uttakene at reglene er blitt forandret, og i forkant av 2007-sesongen skal det kjøres kvalifiseringer, sier han. (ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!