Norsk sportsdirektør «glad» Wiggins gir seg

- Det gjør nok ting lettere.

GIR SEG: Mandag kom nyheten om at Bradley Wiggins er ferdig i Team Sky etter Paris-Roubaix i år. Foto: AFP PHOTO / FRED TANNEAU / NTB SCANPIX
GIR SEG: Mandag kom nyheten om at Bradley Wiggins er ferdig i Team Sky etter Paris-Roubaix i år. Foto: AFP PHOTO / FRED TANNEAU / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Mandag kom meldingen om at Sir Bradley Wiggins er ferdig i Team Sky etter Paris-Roubaix i april i år. Briten satser fra den tid utelukkende på banesykling og OL i Rio 2016. Nå hylles Tour de France-vinneren av sportsdirektør i Team Sky, norske Gabriel Rasch. - Bradley har vært et forbilde og lederfigur fra starten av. Han har banet vei for hvor ekstrem man kan være i forhold til trening og forberedelser, sier "Gabba" til procycling.no. Glad for å slippe Froome/Wiggins-saga Det har i flere år vært stort mediahysteri rundt kapteinsrollen i Team Sky før Tour de France. Chris Froome og Bradley Wiggins ble i forkant av touren i fjor holdt adskilt. Som mange husker rykket også Froome fra kaptein Wiggins i 2012-utgaven av rittet.  Nå legger ikke "Gabba" skjul på at han er glad for at sagaens siste kapittel er skrevet. - Jeg er jo egentlig glad for å slippe dramaet, selv om det er hauset opp av media. Men det gjør det jo lettere at vi nå har én klar kaptein til touren.

- Uten Wiggins? Blir bra det også Når mannen med skinnskjegget nå takker av etter fem år i det britiske laget, mister ikke bare "Gabba" og co en kvalitetsrytter, men også en stemningsskaper. - Når han er med på løp løfter det alle rundt ham. Han skaper en atmosfære som gjør at alle blir ekstra skjerpet og motivert. - Hvordan blir hverdagen uten? - Det blir bra det også, men vi kommer til å savne ham, påpeker Rasch. Nå setter nordmannen sin lit til Wiggins´ landsmann, Geraint Thomas. - Det er nok han som er mest lik Bradley. Han kan gjøre det bra i klassikerne og vil prøve seg i enukersritt. Ellers er det ingen som er like, det er det heller ingen som vil være. Oppfordrer nordmenn til å gjøre som Wiggins Briten har lenge vært klar på at han ønsker å satse mot OL-gull på bane i 2016. Rasch på sin side mener det er fornuftig å legge landeveissykkelen bort for å lykkes i velodromen. - Det er annerledes sport og man må gjøre det godt over tid for å kvalifisere seg til VM, OL og slikt, sier han. Derfor oppfordrer han norske banesyklister om å ha fullt fokus på nettopp dette. I tillegg spår den tidligere proffsyklisten at et norsk håp i velodromen, ikke er langt unna. - Det blir selvsagt lettere når vi får en velodrom i Norge. Jeg tror vi har noen talenter som kan komme opp i verdenstoppen ganske kjapt. (Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.