Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk sprintbombe i Tsjekkia

Hørt om Johan Kjølstad?

NOVE MESTO/OSLO (Dagbladet.no): Da Tor Arne Hetland mislyktes i semifinalen, sto en ny norsk sprintstjerne fram i Tsjekkia.

Johan Kjølstad tok kommandoen fra start i sprintfinalen, og skøytet seg inn til seier ett tidel foran italienske Freddy Schwienbacher.

- Jeg følte meg pigg hele veien. Det kommer ikke til å gå opp for meg at jeg har vunnet på en stund. Jeg har slått de beste i verden, sier Kjølstad til Dagbladet.no.

Svenske Björn Lind tok tredjeplassen, mens Roddy Darragon havnet sist i finalen.

Ingen kunne true Kjølstad, som har VM-gull som junior. 21-åringen sto før start med en 3. plass fra sprintrennet i Bern som beste resultat.

- Da jeg kom til kvartfinalen hadde jeg troa på et det ble en god dag. Samtidig er jeg veldig overrasket, sier Kjølstad til Dagbladet.no

Det er mange andre også. Ekne-løperen er ikke med på Norges verdenscuplag for sesonmgen. På skiforbundets hjemmeside er han oppført på impulslaget. Det er de som kan få delta på samlinger med eliteløperne.

Nå er Kjølstad definitivt i verdenseliten, og blir et nytt norsk håp i VM i Oberstdorf i februar.

VANT SPRINTEN:</B> Johan Kjølstad tok sin første v-cupseier i Tsjekkia i dag. Her går han i mål.
PÅ IMPULSLAGET:</B> Kjølstad fra Levanger kommune har gått seg inn i verdenstoppen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media