Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk stafettjubel etter fransk kollaps: - Jeg ble litt «villbass»

Superetappe av Tarjei Bø.

(Dagbladet): De norske skiskytterne, Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen, gikk inn til en overlegen seier på stafetten i tyske Ruhpolding.

Spesielt Bø gikk imponerende i snøværet og sendte Emil Hegle Svendsen ut i klar ledelse før siste etappe. Bø gikk ut 20 sekunder bak Frankrike før etappen, men sendte Hegle Svendsen ut i ledelse med ett minutt og ti sekunder.

- Jeg gikk ut aggressivt for å ta igjen han franske. Det ble litt «villbass» på første skyting, og jeg måtte ta meg sammen. Alt i alt var det en kanonetappe, sier Bø til NRK.

De norske gutta var blant favorittene, sammen med Russland, Tyskland og Tsjekkia på skiskytter-stafetten i Ruhpolding. Dette til tross for en skuffende innsats på normaldistansen tidligere i uka.

Norge vant med 14,6 ned til Russland som tok kraftig innpå på slutten. Østerrike ble nummer tre, 35,8 sekunder bak. Frankrike var lenge med å prege stafetten, men endte som nummer fire.

- Det var greit, men det var en tung dag for min del. Det er viktig å vinne og vi trenger gode opplevelser. Jeg var urolig på stående skyting, sier Hegle Svendsen til NRK.

Svak start Ole Einar Bjørndalen fikk en dårlig start på 1. etappe og måtte bruke tre ekstraskudd på første liggende. Dermed var han 25 sekunder bak.

Stor bedre gikk det ikke på stående skyting. Bjørndalen måtte ha to ekstraskudd og gikk ut 29,8 sekunder bak lederne fra Tyskland.

Bjørndalen vekslet som nummer 10 - 29,6 sekunder bak Latvia som var raskest på den første etappen.

God Johannes Johannes Thingnes Bø leverte en superstart på etappe to og skjøt fullt hus på liggende skyting. Thingnes Bø gikk ut 4,4 bak lederen på en fin annenplass.

Også på stående leverte unggutten. Thingnes traff på fem skudd og gikk ut 3,8 sekunder bak lederne Frankrike.

Franske Martin Fourcade satte på turboen på sisterunden og ristet av seg nordmannen.

Ved veksling ledet Frankrike med 20 sekunder ned til Norge.

Nesten-katastrofe Tarjei Bø gikk den tredje etappen for Norge og var nær en skrekkstart på første skyting.

Bø bommet tre ganger - men ble reddet av tre ekstraskudd. Bø gikk ut som nummer to - 14 sekunder bak Frankrike.

Norge og Frankrike kom likt inn til stående skyting og Bø viste styrke. Frankrike måtte ut i strafferunde, og Bø fikk en kjempeluke front.

Bø gikk ut 47,7 foran uheldige Desthieux.

For Emil Hegle Svendsen ble det en ren transportetappe.

Trønderen gikk ut med over ett minutts ledelse og kunne sikre stafettseier uten problemer. Svendsen trengte to ekstraskudd på stående skyting, men Russland gikk ut 21 sekunder bak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media