Norsk stafettjubel etter fransk kollaps: - Jeg ble litt «villbass»

Superetappe av Tarjei Bø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske skiskytterne, Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen, gikk inn til en overlegen seier på stafetten i tyske Ruhpolding.

Spesielt Bø gikk imponerende i snøværet og sendte Emil Hegle Svendsen ut i klar ledelse før siste etappe. Bø gikk ut 20 sekunder bak Frankrike før etappen, men sendte Hegle Svendsen ut i ledelse med ett minutt og ti sekunder.

- Jeg gikk ut aggressivt for å ta igjen han franske. Det ble litt «villbass» på første skyting, og jeg måtte ta meg sammen. Alt i alt var det en kanonetappe, sier Bø til NRK.De norske gutta var blant favorittene, sammen med Russland, Tyskland og Tsjekkia på skiskytter-stafetten i Ruhpolding. Dette til tross for en skuffende innsats på normaldistansen tidligere i uka.

Norge vant med 14,6 ned til Russland som tok kraftig innpå på slutten. Østerrike ble nummer tre, 35,8 sekunder bak. Frankrike var lenge med å prege stafetten, men endte som nummer fire.

- Det var greit, men det var en tung dag for min del. Det er viktig å vinne og vi trenger gode opplevelser. Jeg var urolig på stående skyting, sier Hegle Svendsen til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer