Norsk stafettseier etter superløp av Bjørndalen

På blandet stafett i verdenscupåpningen i skiskyting.

GOD DAG PÅ JOBB: Takket være to fulle hus av Ole Einar Bjørndalen på tredje etappe kunne Johannes Thingnes Bø gå i ensom majestet til seier på blandet stafett i verdenscupåpningen i skiskyting.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GOD DAG PÅ JOBB: Takket være to fulle hus av Ole Einar Bjørndalen på tredje etappe kunne Johannes Thingnes Bø gå i ensom majestet til seier på blandet stafett i verdenscupåpningen i skiskyting.Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Takket være to fulle hus av Ole Einar Bjørndalen på tredje etappe kunne Johannes Thingnes Bø gå i ensom majestet til seier på blandet stafett i verdenscupåpningen i skiskyting.

Etter to godkjente etapper av Marte Olsbu og Fanny Horn-Birkeland gikk Bjørndalen ut fem sekunder bak ledende Italia etter andre veksling i Östersund.

Men etter to fulle hus var plutselig forspranget 25 sekunder i Norges favør. 42-åringens langrennsform er ikke like god som skyteformen, men Johannes Thingnes Bø fikk en margin på 17 sekunder ned til nærmeste utfordrer før siste etappe.

- Når man skyter godt er det vanskelig å forklare så mye. Det funket bra. Jeg fikk gjennomført det jeg skulle og hadde veldig god ro i kroppen, sa Bjørndalen til NRK etter etappen.

23-årige Bø var den antatt sterkeste ankermannen, og etter å ha brukt kun ett ekstraskudd og vist solid form i sporet økte han inn mot mål. Tyskland var nærmest Norge, 33 sekunder bak. Italia spurtslo Russland i kamp om tredjeplassen.

Marte Olsbu vekslet som nummer to etter å ha brukt tre ekstraskudd på sin første etappe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer