Norsk stafettseier i paralympics

Norge vant 3 x 2,5 km stafett i langrenn for kvinner i paralympics onsdag. Russland kom på 2. plass 1.03 minutter bak Norge.

Det var aldri noen tvil om at de norske jentene ville ta gull i langrennsstafetten i paralympics-OL i dag.

De ledet fra start til mål. Ragnhild Myklebust hadde den tøffe startetappen, og som målsetning å holde finnene bak seg. Det klarte hun. Ved første veksling var Ragnhild 27,3 sekunder foran finske Jaana Argilander som er stående blind.

- Jeg trodde ikke det skulle gå. Gårsdagens 10-kilometer er det tøffeste løpet jeg har gått noensinne, og jeg var sliten før jeg startet, sa Ragnhild til NTB etter å ha kapret sin 21. paralympiske gullmedalje.

Hun ga Siw Vestengen det forspranget Trondheimsløperen trengte. De fryktede finnene kollapset på andreetappe, og Westengen kunne veksle hele 1.37 minutter foran russiske Elvira Ibraguimova.

Etter å ha passert målstreken kollapset Siw Westengen, og hun brukte lang tid på å komme seg.

- Det er typisk at jeg går på en smell over mål når vi gjør det bra. Det føltes som jeg var over syregrensen under hele løpet. 2, 5 kilometer er så kort at du bare må gi alt, sier Westengen til NTB. Hun har nå to bronser og ett gull i paralympics.

For Tone Gravvold var oppgaven å sikre gullet på sisteetappen. Det gjorde hun til gagns. Russiske Tatiana Iljutsjenko var 1.03,8 sekunder bak over mål. Finnene tok bronsen 3.25,5 minutter bak Norge.

- Jeg var sliten etter mellomdistansen, men klarte å gå et godt løp. Denne gangen fungerte teknikken, sier Gravvold som også har tre medaljer i mesterskapet.

(NTB)